Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Robot-rigó
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A rigók akkor is veszedelmesek tudnak lenni, ha éppen nincsenek a gépjükre csatlakozva. Egy rigó akár több harci és felderítő robotot is irányíthat egyszerre.
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Legendás cél: 1000 lap (22)
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (24)
Lapötletek (64987)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Jégmágus kt. alakulna (9372)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Az, hogy az ÉP-jével mi történik, csak egy lénynél értelmezhető, egy nem lény lapnál nem.

Hasonló kategória lenne a "ha a csere fázisban mozog" "ha az ütés fázisban sebzést okoz" "ha megnérgezik" stb stb. Bármi, ami az adott laptípuson nem értelmezhető.
 
És ennél a konkrét kérdésnél ez értelmetennek minősül (mert nincs ÉPje), vagy esetleg "hát a 0-ra csökkenős feltétel nem tud teljesülni, úgyhogy simán nem kerülhet gyűjtőbe" ?
 
Ha egy képesség cserénél egy lap értelmezhetetlen képességet kap, azt ignoráltuk eddig. Bár erre konkrét szabály nincs, csak precedenciák, de elég ésszerű értelmezés, ezért a szabályokba is be fogjuk emelni.
 
Mi történik akkor ha egy lap számára értelmezhetetlen képességét kap?
Az új angyalnal merült fel a kérdés hogy mi történik ha egy tárgy vagy bubaj megkapja azt a képességet hogy csak akkor kerülhet ki a játékból ha eletpontja 0 rá csökken?
Ugye ez nem történhet meg hiszen nincs eletpontjuk.
De mi a helyzet az ilyesmi szituaciokkal? Hogy működik ez ilyenkor?
 
Köszönöm!
 
Ez is csak egy képesség letiltás. Ha a képességét nem veszítheti el, akkor a termik se veheti el. Ld. Kódex 99.1. kiegészítése.
 
Termikek jellemző alapképessége (kijátszáskori letiltás) hogy hat olyan lapokra amiknek nem lehet elvenni a képességét illetve nem veszíthetik el?

Ez elveszi a képességet vagy csak nem fejt ki hatást?
 
Az olyan lapoknál régen rá volt írva, hogy "különböző" célpontot kell választani.
 
nem, a lap szövege elég egyértelmű.

ha kétszer ugyanazt a célpontot választanád, akkor 1 célpont van, és amúgyis mindegyik célpont 2-t sebződik. szóval azzal a lappal nem lehet négyet sebezni.
 
A Cikázó villám (2023) lapnak választhatom kétszer ugyanazt a célpontot?
 
Paklit alapvetően mindig abból építünk, amink van, szóval kezdő kategóriában nyugodtan építkezhetsz akár csak 23-24-es lapokból is, vannak komplett koncepciók, amiket ezekből a lapokból is egész jól meg lehet építeni. Ilyen pl. a Thargodan pakli amelynek fele összerakható az Ősi Káoszból, a maradék is kiegészíthető 2023-ig visszamenőleg, bár nyilván picit hatékonyabb lesz, ha beszerzel még 1-2 lapot hozzá.

Versenyeken a paklit kártyavédő tokba szokták rakni, így ott egyértelmű, melyik lap kié. Otthon, baráti játékban is azért elég sok időt töltesz a pakliösszeállítással, tudod, mi volt a te paklidban, és mi nem, szóval a lapok akkor sem tudnak összekeveredni igazán.
 
Köszönöm a válaszokat. Két kérdés merült még fel időközben, csak nem akartam duplaposztolni. Az egyik, hogy mennyire jönne ki furcsán, ha csak 2023-24-es lapokkal mennék ÚN-re (Nyilván nagyon, hiszen céhes kártyám sem nagyon lenne, de így már tudom honnan szerezhetek be régebbi kiegészítőket.)

A másik, hogy egy játék során gazdát is cserélhetnek a lapok, gondolom bizonyos esetekben a jelzőkkel együtt. Mi történik, ha két (kezdő) játékos összekeveri két lapját, estleg a jelzőiket vagy kockáikat is? Lapokat lehet ellenőrizni a paklkszerkesztőnek köszönhetően, de engem azért zavarna, ha 5 jelzővel kevesebbel térnek haza minden versenyről (Persze ez kezdő hibának tűnik és bizonyára a legtöbben figyelnek is rá, de én alapból elég figyelmetlen vagyok - erre azért nyilván jobban ügyelnék versenyen)
 
Az összes lapot nem ismeri senki, alapvetően a szabályokkal kell tisztában lenni, a lapokat meg elolvasod, ha kijátsszák ellened. Egy profi kategóriában persze szokták tudni fejből a gyakran használt lapokat, de a kezdőknél erre nincs semmi szükség.

A versenyek listáját itt tudod megnézni:
https://pakliszerkeszto.hkk.hu/versenyek
A "Beholder Kft" versenyen mindig van kezdő kategória is! Más versenyeknél ez általában a fejlécben szerepel (kezdő és amatőr) vagy a kiírásban, ha van ilyen.

A cikkek közt rá tudsz keresni a versenybeszámolókra, ott rögtön megtalálod, hogy az adott versenyen milyen paklikat használt a legjobb 3 a különböző kategóriában, de a baloldali menüben, a megosztások alatt is van sok pakli.
 
Mit érdemes tudni a HKK (és a versenyek) jelenlegi állapotáról?


Ez komplex kérdés. Ha általánosságban kérdezed, akkor a játékkörnyezet a 15+ évvel ezelőttihez képest gyorsult, ami azt jelenti, hogy a lapok és a képességek olcsóbbak, tehát egy körön belül sokkal több döntési szituáció, és elágazás (és persze hibázási lehetőség) jön elő. A lapok erősebbek, és több mindent tudnak. Rengeteget változott a játékszabály is, sok új képességgel, ikonnal. Ha komolyan el akarsz ebben mélyedni, akkor kb semmit se jelent, hogy régen játszottál, az alapoktól kell kezdened. Javaslom, hogy ismételd meg a kérdéses a facebook-on, a HKK-sok topicokban, és fogsz majd kapni segítséget.

A versenyek mennyire barátságosak kezdőknek?


Vannak kifejezetten kezdőknek (és amatőröknek) kiírt versenyek, és a hivatalos kiadói versenyeken is mindig van kezdő kategória. De azért ott is vannak erőkülönbségek, tehát lásd az előző pontot.

Alkalmi játékosként mennyire probléma, ha nem ismerem az összes kártyát? (Természetesen verseny előtt utánanéznék a lapoknak, meg játszanék pár próbakört, de ez nyilván nem fedne le mindent.)


Az nem baj, hogyha nem ismered az összes kártyát, de az igen, ha a szabályokat és azok aktuális verzióját nem ismered. Tehát megint csak lásd ez első pontot.

Be lehet még szerezni valahonnan laponként HKK-t? Az alanor.hu már nem árul szetteket, ahogy a Dungeon oldaláról is eltűntek az egyéni kártyák.TCG webshop, Sárkánykő webshop, Libartan webshop... de van még ezen kívül is pár hely, plusz nézz szét a facebook-on, és keress rá a HKK piac topic-ra. ha ott felteszel egy kérdést, kapni fogsz rá ajánlatot.

A retro kiadásban kiadott Árnyéksárkány-féle design lesz a jövőben az általános, vagy az csak ilyen gyűjtői dolog? Őszintén szólva nekem tetszik és valamivel hatásosabb, de kicsit idegen is (főleg hogy nehezebb megkülönböztetni a színeket.)


A fullart foil kártyáknak van nem fullart verziója is. Azok teljesen úgy néznek ki, mint az általad ismert, megszokott verziók. A fullart verziók a gyűjtőknek készültek, akik nem kifejezetten a versenyekre viszik ezeket, vagy ha igen, akkor csak rongyrázásként.
 
Sziasztok.

Rég nem játszottam, több kérdésem is lenne.

Mit érdemes tudni a HKK (és a versenyek) jelenlegi állapotáról? A versenyek mennyire barátságosak kezdőknek? Alkalmi játékosként mennyire probléma, ha nem ismerem az összes kártyát? (Természetesen verseny előtt utánanéznék a lapoknak, meg játszanék pár próbakört, de ez nyilván nem fedne le mindent.)

Be lehet még szerezni valahonnan laponként HKK-t? Az alanor.hu már nem árul szetteket, ahogy a Dungeon oldaláról is eltűntek az egyéni kártyák.

A retro kiadásban kiadott Árnyéksárkány-féle design lesz a jövőben az általános, vagy az csak ilyen gyűjtői dolog? Őszintén szólva nekem tetszik és valamivel hatásosabb, de kicsit idegen is (főleg hogy nehezebb megkülönböztetni a színeket.)
 
Ez is szép kérdés.
1. A dallam kijátszást ír, és nem sikeres kijátszást, tehát ha kijátszod azt a lapot, amit az ellenfél a kezedbe adod, azzal a dallam kifejtette a hatását, a további kijátszásaidra nincs befolyása.
2. A reakciódrágítás nem kijátszáskori képesség, tehát az ellenfélnek ebbe nincs beleszólása. Ha majd sikeresen létrejött a lap, azután majd beleszólhat a folyamatba, addig nem.
 
Ravasz kérdés. Azoknál a reakcióknál, amelyek idézési költségre hivatkoznak, ott ezen a módosított költséget értjük. A módosítás jellege közömbös. Tehát ha az alantas yeti +1 nekronos költségmódosítása bizony számít a reakcióknál is, azaz a lap költsége ilyenkor +1 nekron. Márpedig nincs különbség aközött, hogy a módosított költség miféle módosítást "tartalmaz".

Szóval szerintem igen, Alantas yeti mellett a Laudáló termik gyakorlatilag bármit megfog.
 
Ellenfelem Kristálytiszta dallammal kezembe adja a Binomiális szirént.
Kijátszom a Binomiális szirént és reagálnék rá Fagyorkánnal.
Kérdés:
1, Reagálhotok-e egyáltalán a saját lapokra amit a Kristálytiszta dallam miatt játszok ki?
2, Mennyiért reagálhatok rá Fagyorkánnal? Az ellenfelem dönt arról, hogy reakciódrágítást választ neki vagy én határozom még?
 
A Laudáló termik megakadályozhat egy olyan lapot is, aminek a költségében azárt van nekron, mert bedrágítottam alantas yetivel?
 
Köszönöm mind a két választ. Tegnap Miskolcon a kódexben ezt nem találtuk sajnos, de ezek szerint jól ítélt a bírónk.
 
(AK33) A KF-elés laptípus, nem számít speciális képességnek.

A Kódex ezt így valóban nem tartalmazza. A KF egy ikon, a lényeknek (és tárgyaknak) egy speciális csoportját jelölik, mint mondjuk az élőholt ikon, ami szintén nem egy képesség, vagy a tárgyaknál a fém/fa ikon, ami megint csak nem az.
 
Bármilyen erőjelző van rajta, az működik a képessége szempontjából. Ha speciális jelző lenne, akkor másként lenne elnevezve.

A korbács 1 db +2/+2-es erőjelzőt tesz a kallerre. Mintha a +1/+1-es erőjelző mondjuk zöld lenne, a +2/+2-es meg kék. De ettől az még 1 db erőjelző. Szóval abból is 3 db kell, illetve lehet vegyesen, de az 1 db kék erőjelzőt nem bonthatod 2 db zöldre. Ha így lenne, akkor az lett volna ráírva a korbácsra, hogy a lény kap 2 db +1/+1-es erőjelzőt. De nem ezt csinálja.
 
Ha egy KF ikonnal rendelkező lényt ledermesztenek, akkor arról leesnek a KF tárgyak? A Kódex nem pontosítja, hogy ez az ikon képesség-e vagy sem.

Valamint hogyha valaki be tudna futni a
47068. számú kérdésre, az nagyszerű lenne.
 
igen ezt a pontot én eddig ezek szerint félreértelmeztem, mert azt hittem hogy a lények képéssége közül is csak az a hatás, ami lapra hat
 
Az elso mondatresz a foszabaly, a lapokra vonatkozik. Utana jon a kiegeszito szabaly azokra a jatekelemekre, amiket nem tekintunk jatekban levo lapoknak. Vegul hozzatoldva a cehekre vonatkozo kiegeszites. Igazsag szerint ezt illett volna 3 kulon pontba szedni.
 
Persze, ahogy a pont írja.
 
97.0. Hatás a lapok és jelzők minden képessége és hátránya, valamint a helyszínek, követők, szabálylapok és őslichek képességei és hátrányai akkor, ha azok játékban lévő permanensre vagy gyűjtőben lévő lapra hatnak. A céhek minden képessége hatás (és így forrás).

most akkor, egy lény képessége, ami rakot lap játékba, vagy dobat (azaz nem hat semmilyen lapra) az hatás?
 
Nem

49.3.5. A céhekre kizárólag azok a források hatnak, amelyek szövege kifejezetten említi, hogy céhre hat.
 
Üdv

Dornodon papja erősíti a piros céh sebzo képességét? Emlékszem hogy volt már hasonló téma de nem emlékszem a végére.
 
Így van! Egy időben azt mondtuk, hogyha egy lapnak fix költsége van, de szövege szerint ettől eltérhet a költsége, akkor az mind változó költségű. És pont az idézés ikon eredeti bevezetésekor szembesültünk vele, hogy akkor ez egyúttal azt is jelenti, hogy minden idézés ikonnal bíró lap változó költségű... Ezt akkor elvetettük, és megállapodtunk abban, ami a Kódexben is szerepel, hogy csak akkor változó a költsége, ha X v ? van a bal felső sarokban, egyébként nem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.