Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati gyorsítás IV. (562. tudati képesség)
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Pedig még belülről kellett volna, 10+ email váltás alatt csak a keresés másolást tudtam "leimádkozni" róla, előre lehetett látni, hogy azzal a lappal nagy baj lesz..
 
: -D
 
Szerintem 2 hónapon belül nem tiltottunk/nerfeltüni, én legalábbis rettentően kardoskodtam (volna) ellene.
Iustitiával megcsináltátok, azon már csak kívülről tudtam felháborodni .
 
ja, konkrétan jobban járnánk ha most kialakulna egy teljesen másik format második napnak mert az legalább kész lenne így meg megy a szenvedés
 
Túl sok baj van a tiltott mágiával, legyen egy normális formátum a második nap és mindenki boldog.

Káosz egylapost a népnek.
 
Pont ezzel a nem egyértelmű szabályozással, hogy "majd" meg "utána" lesz az, hogy ha létezik ilyen végtelen kombó, az Nemzetin fog előjönni, nem pedig előtte. Mert senki nem fogja elvinni előtte, hiszen akkor kitiltódhat...
És ez teljesen más, mint a hagyi tiltás, bármennyire is össze akarod mosni. Onnan sosincs tiltás egy verseny tapasztalata alapján. Sőt, hónapok kellenek hozzá. Meg ugye elvileg a konkrét lapról látjuk is, hogy terveztek vele csinálni valamit. Na, pont ezek egyike sincs meg a felvázolt esetleg tiltott mágiáról tiltás esetén.
 
"Legközelebb nagyobb TM verseny a pécsi lesz. Addig már változás nem lesz. Utána lehet, hogy változni fog pár lap."
Mi az az "utána"? Ugye, ahogy összeszedtem, rögtön 1 héttel utána lesz Fehérvár.
Jó lenne egy konkrét dátum az "utána" helyett.

"A Behós verseny után ismét lehet, hogy pár lap tiltásra kerül."
Szintén kellene egy konkrét dátum az "után" helyett. Vagy a szept. 25. az ez a dátum?
És ha igen, miért kell 1 hónap kielemezni a versenyt?
 
Szerintem félreértitek, nem arról van szó, hogy valóban akarunk is bármit változtatni szeptemberben még - csak fenntartjuk rá a jogot. Nem akarom beígérni, hogy semmiképp semmilyen szin alatt... aztán jön valami végtelen bróken kombó.

Ilyen szempontból semmiben nem különbözik a tm a hagyiról, ott is előfordulhat nerf vagy tiltás, az utolsó hónap, ami tabu lesz. Soha nem volt ilyen "szabály" hogy a nemzeti előtt már hónapokkal nem szabad tiltani semmit.
 
Hát ez max nyomokban igaz..itt egy teljes szabály(köd) offolásra került minden indoklás nèlkül. Persze el tudom fogadni, nem vágok eret miatta, de az, hogy csak pár apróság történő az nem igaz. Csak ez pl teljes meta változast tud hozni ès sajnos ezek alapján számodra nem túl nagy belenyúlás is számomra nem ad túl nagy biztonságot, hogy èrdemben elkezdjek kèszülni a versenyre.Nem támogatom az általad felvázolt ütemtervet.Legyetek inkább bátorak ès nerfeljetek vastagabban, de ne szeptember közepèn kelljen már elkezdeni kèszülni a nemzetire.Tudom van az a vèglet aki azzal vagánykodik hogy este marèkolt bele a stócba ès azzal tolja meg a top16ot, de akadnak akik ezt nagyon is komolyan veszik(több hónapos elemzés ès felkèszülès előzi meg a nemzeti). Szerintem èrdemes tiszteletben tartani ennek a rètegnek is a vèlemènyèt főleg, hogy a másik csoport pont nem ellen èrdekelt.
 
Ez nemes egyszerűséggel nevetséges, az az 1 hónap egyszerűen kevés, főleg ha összemérjük korábbi évekkel amikor már 2-3 hónappal előre meg volt a formátum. Ha az augusztusi behós utáni héten véglegesedne már az is kicsit szűkös lenne, de bármi annál kevesebb abszolút vállalhatatlan.

A tiltott mágia ilyen keretek közt a valaha volt legrosszabb nemzeti formátum, nem csak maga a formátum miatt, hanem a bizonytalanság miatt is. Hallatlan az hogy a nagyversenyek konkrétan hátráltatják a felkészülést, nem elősegítik.
 
Akkor leírom még egyszer, összefoglalva, hogy alapvetően mire lehet számítani:

Legközelebb nagyobb TM verseny a pécsi lesz. Addig már változás nem lesz. Utána lehet, hogy változni fog pár lap. Utána az augusztusi Behós versenyig már semmi. A Behós verseny után ismét lehet, hogy pár lap tiltásra kerül.

Ahogy ígértem, arra törekszünk, hogy a nemzeti előtt 1 hónappal ne legyen már változás. Tehát ha kb. szeptember 25-ig lesz még a Behós után nagyobb létszámú TM-es verseny, akkor azután még lehet, hogy revizionáljuk a listát, de utána már nem nyúlunk hozzá.

Amúgy ha megnézitek ez alapvetően csak egy "talán itt változhat" időpont lista, jelentős változások az utóbbi időben nem voltak. Nyilván egy új kiegből raktunk be lapokat, de az amúgy is megkavarja a formátumot, az utolsó verseny után csak a Dungeon szolgálója került fel a listára.
 
legnagyobb problema ezzel az egesszel, hogy errol egy szemelyben te dontesz


Te komolyan azt hiszed, én döntöm el egy személyben, mik legyenek tiltott mágián a tiltott lapok? lol
 
Csak egyetérteni tudok a korábbi hozzászólásokkal.
Muszáj kitűzni, hogy mikor lesz végleges a lista az aug. 26.-i versenyre ÉS a nemzetire, azaz a kettő között már ne változzon.
Ráadásul vannak felkészülési(nek szánt) versenyek addig, ugye júl. végén Pécs, aztán aug. elején Fehérvár, aug. közepén Debrecen, igazából ezeknek is a végső, Nemzetis tiltólistával kellene menniük.
Szóval szerintem a "Pécsig nem változik, utána változhat" helyett jobb lenne ezt a hetet belefeccölni a tiltólistába, és azt mondani, hogy jövő héttől már nem változik Nemzetiig.
 
Abszolút egyetértek.Imádom a dinamikát a játékban,de ez kissé extrém az év nagyversenye esetében. Igenis tessék dönteni IDŐBEN!!!! Akad bőven problémám a format jelenlegi megvalósításával,de ezeken felülemelkedem mert magát a Tm-et kedvelem általánosságban,de azt hogy nem lehet érdemben tesztelni a versenyre időben az egy VICC!!!! Vállaljátok be hogy ez lesz és kész!Ezek alapján jobb lett volna ha a hagyi helyett van a Tm és augusztisban lesz hagyi verseny mert ez így elég meredek lesz.
 
+1, legalább az egy darab veretes beholderes verseny legyen már alkalmas valódi felkészülésre
 
Nem trollkodas, es nyilvanvaloan NEM majusrol (hogy jott ide majus egyaltalan???), hanem juliusrol-augusztusrol van szo, most julius van, a behos meg augusztus vegen.

A kieg megjelent, nyilvan ha valami kegyetlen durva lapja van/lenne, akkor azt tiltani kellene hagyin ill. barhol, megpedig hamar.

Ettol fuggetlenul szerintem a TM egy igen rossz formatum nemzetire, peldaul emiatt a "hat meg nagyobb versenyek utan igazgatjuk" miatt.

De ha mar ez lett valamiert a 2. nap formatuma, akkor bele kell tenni az atgondolast es a melot, hogy idoben le legyen zarva a tiltott lista, hogy valodi felkeszulesi versenyek is tudjanak zajlani.

Az "idoben" az nyilvan szubjektiv, de _nagyon_ jo lenne, ha a behos verseny _elott_, mondjuk a Pecs utani heten ezt at tudnatok beszelni a tesztelokkel, es veglegesiteni. Akkor lenne 3 het a Behosra keszulni. Es Behos utan mar deklaraltan NEM valtoztatni (tessek ennyi ido alatt felmerni, hogy mit kell tiltani errol a remek formatrol!), ettol lehetne legalabb a Behos egy valodi felkeszulesi verseny, ahogy az vilageleteben volt.

ERROL szol a dolog, es nem en talaltam ki, en csak ertem .
 
A legnagyobb problema ezzel az egesszel, hogy errol egy szemelyben te dontesz, kozben kevesebb profi pontod van mint nekem, aki meg amator szinten sem top jatekos…
 
Akkor egy óriási tévedésben vagy, amit remélem, most sikerül tisztázni (valójában nem vagy, ez csak a napi trollkodás részedről, de azért elmagyarázom, hátha valaki tényleg nincs tisztában a dologgal).

Ha valaki azt hiszi, májusban összerak egy paklit, és ha az akkor és ott jól működik, akkor ez már tuti lesz a Nemzetire is, az valami nagyon más játékot játszik.

Közben jön ki új kiegészítő, jönnek ki új zének, lapok nerfelődnek, tiltódnak (nemcsak TMen!) változik a meta, új paklikat fedeznek fel, a bevált paklikat egyre többen használják és készülnek ellene stb...

A Nemzeti előtt EGY HÓNAPPAL már lehetőség szerint nem változtatunk semmit. Bár szokásos dicsekvő szöveg egy nemzetin is, hogy "tegnap este dobtam össze a paklimat" de azért a lelkiismeretesebben, alaposabban felkészülőknek mindenképp adni kell 3-4 hetet.

LEHET készülni 4 hónappal korábban, sőt előtte is. De csak azzal, hogy elmész minél több versenyre, megismered lapokat, a kombinációkat, hogy mire kell figyelni.
 
A nemzetire való felkészülési versenyek lényege, hogy bizony 3-4 hónappal előtte már tudod, milyen lapokat használhatsz, és az eredmények, meg mások paklija alapján csiszolhatod a decket.
A tm formaton az a "normális" most, hogy egy nagyobb "felkészülési" verseny alapján megváltoznak a tiltott lapok.
Semelyik más format esetén nincs ilyen, csak nagyon kivételes esetben, ha feltétlenül muszáj tiltani valamit hagyiról még a nemzeti előtt.
 
De pont erről beszélek...

Amikor egy paklit összeraksz, azt nem 10 versenyre előre csinálod. Hanem 1 versenyre. Nem tiltunk "hirtelen" semmit, a nagy versenyek UTÁN kerülhetnek lapok a tiltott listára, nem közvetlenül ELŐTTE.

Ha pedig azzal a paklival csak te mész jót, más nem, tiltani akkor se nagyon fogunk belőle, ahhoz hogy ez egyáltalán felmerüljön, több versenyen / több embernél kell extrém jót mennie.

De az elmélkedés mellett szerintem nézd meg gyakorlatban is, mi lett kitiltva a formátumról mostanában... összesen 4 lap, amiből 3 a császárvárosból van, értelemszerűen onnan is tiltjuk a legerősebb lapokat.

A félelmedet értem egyébként, de a formátum nem így működik, max annyira, amennyire a többi formátum is így működik...
 
Nekem is ez a bajom a formattal.
Arra vagy motiválva, hogy ne próbáld ki versenyen a decked.
 
Őszintén szólva, még a nem tuti decket sem vinném szívesen, véletlen nyerek és már nem is tudom majd pörgetni, mert vmi kulcs lap ki lesz tiltva, konkrétan így nincs értelme felkészülési versenyt tartani.
Ez nyilván csak 1 vélemény, de nem motivál semmi a részvételre.
 
...és az a nem mindegy, hogy ez pontosan mikor van. A felkészülési verseny előtt, felkészülési versenyen vagy magán a Nemzetin... de amúgy egyetértek.
 
Fec nem arrol beszel, hogy felkeszulnek ellene. Arrol beszel, hogy kitiltodnak lapok a paklijabol hirtelen.
 
Ez a recept kb. bármilyen formatra működik...

Ha kitalálsz valami tuti paklit, és azt a nagyérdemű publikum elé bocsátod, akkor ha lehet ellene készülni (általában lehet) mindenki felkészül ellene... ha meg annyira tuti hogy nem lehet készülni rá, akkor mindenki azzal játszik és nyomhatod a tükörmeccseket...

"Sajnos" ez a nagy "hátránya" egy dinamikusan fejlődő és változó játéknak... Bármilyen stratégiát is találsz ki, nem marad a te "szellemi terméked", a rendszer és a közösség feldolgozza, beépíti, megemészti, alkalmazkodik hozzá... Ha kitalálsz valami igazán tutit és kreatívat, az jó eséllyel csak egyszer tud igazán nagyot szólni.
 
Psszztt
 
Végülis többféle módon is lehet befolyásolni a tiltandó lapokat...
1. A versenyre nem mennek el játékosok, így nem lehet miből tiltani
2. A versenyre sokan megyünk olyan paklival, amiből szeretnénk tiltatni lapokat
3. A versenyre nem viszem el a tuti decket, csak kis közösségben tesztelem

Jó format...
 
A pécsi versenyig a lista már nem fog változni.

Mivel a pécsi verseny kiemelt, sokan lesznek elvileg, utána lehet, hogy felmerül, hogy pár lapot az alapján tiltsunk még. Ezután már a lapkészlet fix marad az augusztusi versenyig, nyugodtan lehet készülni.
 
Erre jott egy ilyen valasz-fele, hogy
" tm lista alapvetően tm verseny vagy új kieg megjelenése után változhat."

Viszont pl. a pecsi NyMo 2. nap, az Tiltott magia, akkor az utan (a behos elott) valtozhat még?
Sot, tovabbi Tiltott magiak is lesznek, pl. Debrecen, aug. 20, az utan is valtozhat még?

Erre (is) jo lenne egy hatarozott: XX honap YY napja utan mar NEM fog valtozni a Behos TM elott a tiltott lista, vagyis lehet keszulni ra. (remelhetoleg a pecsi versenyig mar _biztosan_ nem valtozik, az mar csak 2,5 het)
 
Szerintem Gice azt akarja kérdezni, hogy az augusztusi versenyre mikortól lehet úgy készülni, hogy _arra_ a versenyre már nem változik a lista.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.