Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Remetelak - új HKK bolt Vácon
Tükördimenzió bemutató – 1. rész
Tükördimenzió beharangozó
XXVIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Egylapos egyszínű – Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Termékismertető - Alfa Pakli - Tűzmágia

A lista folytatása...
Lapötletek (64261)
HKK kérdés? (44876)
Remetelak - új HKK bolt Vácon (3)
Tükördimenzió bemutató – 1. rész (47)
Új játék a Beholdertől (180)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28189)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:







Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Nem viszi a forrasimmunis lapot, es nem lehet valasztani rezisztens lapot neki, mivel ez is celzas. Ilyenkor hiaba jon letre a hatas nem szed le semmit.
Igen. Es?
Nem. Szerintem nem látod jól. Attól, hogy kijátszásakor hoz létre egy áldozásra kényszerítő hatást, attól ez még egy kijátszáskori képesség, azaz hatás, azaz forrás, amire az UR bűbájok legutóbb még immunisak voltak.
Csak kötözködtem kicsit. Dehogy akarom én azt a firkálmányt viszontlátni.
Halkan jegyzem meg h nem ez az eredeti illusztracio. Ha mar nosztalgiazunk...
Igen, mutathatsz. A zanszilank + vp koltsegu lapok sima vp koltsegu lapoknak szamitanak.
1) A szabálylap képessége kapcsolódó hatás.

Kódex 8.9.1. A helyszínek játékba hozatala a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít lapkijátszásnak, nem lehet rájuk reagálni, és az idézési költségüket sem lehet módosítani.

Tehát nem.

2) A fenti idézett pontban látható, hogy nem lehet a költségét módosítani.

Kódex 8.9.2. A helyszínek idézési költségében szereplő szörnykomponens kifizethető 2 Ép feláldozásával is. A helyszínek idézési költségét egyéb módon sem részben, sem egészében nem lehet helyettesíteni.

Tehát se módosítani, se helyettesíteni nem lehet a költségét.

A Semmi mestere nem módosítja és nem is helyettesíti a költséget. Az teljes egészében ki van fizetve. Ebből a szempontból közömbös, hogy kinek a paklijából.

Itt jegyzem meg, hogy azok a hatások, amelyek a nekronnak dobott lapok számát csökkentik (felezik), azok nem módosítják a lap idézési költségét. 1 nekron az 1 nekron akkor is, ha csak 2 lapot dobok a pakli tetejéről.
Jól csináltátok.
Eladó vagy csere az alábbi csomag (lehetőleg egyben):

1 Varkaudar preventor
1 Varkaudar őslich
1 Quwarkaudar
1 Diz-oh, a hős
2 Hajtó
3 Rughar monolitja (Zén)
3 Moa homokfutó (Zén)
3 Goblin hajcsár (Zén)
3 Beloran méregkobold
1 Főnix tűzreinkarnátor
1 Thu'zad merengése

Tégy ajánlatot!
Kódex 21.8.3. utáni kiegészítés:

Ha a lap idézési költségét egy vagy több olyan körülmény csökkenti, amelyek szöveges leírása azt említi, hogy az általuk módosított idézési költség nem csökkenhet így 0-ra (vagy 1 alá), akkor ezt a tilalmat az összes módosító körülmény összegzését követően, a módosítás végeredményénél kell figyelembe venni. Ilyen esetekben a lap idézési költsége csak 1-ig csökkenhet (kivéve, ha eleve 0 volt, illetve, ha az idézési költséget csökkentő körülmények közt található olyan, amely azt nullára is csökkentheti).
Annál is inkább, mivel az idézés a lap alap idézési költségét csökkenti, tehát az ilyenkor 0. Nem megy 1 alá, eleve alatta volt.
Igen. Véleményem szerint.
Értem. A láng marásának a szövege nem pontos. Az összes ilyen jellegű olcsóbbítást úgy kell értelmezni, hogy "így" nem csökkenhet 1 alá.
Végre egy értelmes gondolat! A pontozás patent kialakítása nyilván nem lenne piskóta, hiszen sok gyengébb ritka magasabb pontot érne, mint sok nemgyakori, de határozottan tetszik.

Úgy veszi/venné igénybe a sokat emlegetett "pakliépítés skill-t", hogy mellette a szerencse sem kapna irreálisan túlzott szerepet.

Teljes mellszélességgel támogatom.
Mi köze ehhez a Tűzmágiának?
Ahhoz, hogy az idézéses lapot 1-el olcsóbban (akár 0-ra olcsóbbítva) kijátszhasd, csak két feltételnek kell teljesülnie:
1) az ellenfél kezdte a játékot és
2) már túl vagytok az első körön.
Teljesen mindegy, hogy mi van az asztalon.
Ertem en h egyszerubb kerdezni mint utana nezni, de ott a faq a kaloda alatt.
Szerintem, ha nincs külön tiltva a formátumról, akkor mindenhol használható, ahol 3 szín a megengedett (hagyományos, jellemek harca, isteni egyensúly). Bár ezzel nem értek egyet, és talán indokolt lenne a két utóbbiról tiltani.
Sajnos a terveid szovegenek a negyede se ferne ra a lapra. Igy teljesen eselytelen a megvalosulasuk.
1 zanszilánk Dühöngő
építmény Tharr

'repül'
Ha van aktív építményed, az ellenfél lényei nem támadhatnak közvetlenül rád.
K2: passzivizáld egy lényedet: a Dühöngő sebződik X-et, (ahol X a lény sebzése), és tegyél a lényre 1 izomjelzőt.
Kárpótlás: keress ki a paklidból egy Dühöngőt.

6 SP
Eladó vagy csere az alábbi csomag (lehetőleg egyben):

1 Varkaudar preventor 100
1 Varkaudar őslich 200
1 Quwarkaudar 100
1 Diz-oh, a hős 100
2 Hajtó 50
3 Rughar monolitja (Zén) 50
3 Moa homokfutó 100
3 Goblin hajcsár 50
3 Beloran méregkobold 100
1 Főnix tűzreinkarnátor 300
1 Thu'zad merengése 300

Egyben: 1200 Ft.
Kedves Mindenki!

A lentebb látható versenyhirdetés sajnos sztornó. A túl rövid felkészülési idő miatt a Beholder nem támogatja, így a kupanapunk október 20-án, a szokott helyen lesz.

Mivel a beholder versenynapja után lesz, ezért a lenti versenyformátum is aktualitását veszti.

Délelőtt mindezért (háromjátszmás, side-os) jellemek harca formátumot tartunk, délután pedig sima hagyományost, pörgős verzióban.
A jellemek harcán tiltott lesz nálunk a Legendás pegazus (epikus).

Várunk mindenkit sok szeretettel.

Kecskeméti HKK Klub
Kódex 97-98.
A feláldozott szabálylapokat nem lehet visszakapcsolni.
(eddig nem volt ilyen lap, ami szabálylapot áldozhat, tehát a szabály sem volt indokolt, de a követőkre van egy ilyen szabály, és az analógia teljesen világos).

Kódex 46.1. Ha egy lap szövege ezt lehetővé teszi, és a játékos ennek megfelelően a saját követőjét önként feláldozza, úgy ez a követő az adott játszmában már semmilyen módon nem hozható ismét működésbe.
Elméletben lehetne, de ennek értelme. Leira egy már sikeresen játékba került lap kijátszáskori képességét "lopja el". Mikor a kaloda sikeresen játékba kerül, akkor már lezárult a reakciósor. Tehát az a lap is létrejött, amit kalodáztak (bután, és passzívan). Ezt követően lehetne reagálni a kaloda kijátszáskori képességére, de ennek a lopásnak nincs értelme, mert nincs épp kijátszott lap, ami passzívan jön játékba, képességek nélkül, hacsak nem Leira maga.

Meg kell szokni, hogy Leira nem lapcounter. Tehát nem a reakciósorban játsszuk ki, hanem utána, egy már sikeresen létrejött lap kijátszáskori képességére.
Kedves Mindenki!

A kovetkezo kecskemeti kupanap 6-an lesz (azaz jovo heten vasarnap).
Delelott a Beholder oktoberi versenyevel egyezo szabalyok szerint folyik majd a jatek, delutan pedig szimpla porgosre kerul sor.

Varunk mindenkit nagy szeretettel.
A bűbáj szövege nem írja elő a lapok megmutatását.
Ha azonban 2 vagy több lapod van, akkor ez szükségszerű a képesség aktiválásához, hiszen másként nem lehet bizonyítani a feltételét.
Ha 1 lapod van, akkor a feltétel automatikusan teljesül (mindegy milyen színű az az 1 lap), tehát nem szükséges a lap megmutatása.
amíg nincs háló (le van dermesztve a lap), addig nem kell számolni a lapkijátszást. onnantól kell számolni, hogy leesik a dermesztés. és a lapnak nincs memóriája.
pl. asnomad pusztító botja játékban van, kijátszol egy lapot, majd használod a botot (passzivizálod), akkor nincs háló, hiszen a passzív tárgyaknak nincs képessége. ha valamilyen forrással ismét aktivizálod a pálcát, akkor nem 1-ről indul a háló számlálója, hanem ismét 0-ról.
A helyes terminus technikus a "gyűjtőbe küldhetsz" és nem a "leszedhetsz", bár az utóbbi sokkal rövidebb, mostanában már nem annyira dívik.
Jól hangzik. Kicsit pongyola a szövege , de támogatom.
91.2.4. A lap magyarázata megmutatja, ha a lap bizonyos versenyformátumokon tiltott.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.