Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
Alfa pakli – Vérfarkasok április 24.
Alfa pakli – Ősi sárkányok április 24.
A pillanat képe
Ügyességpróba
(Ősök Városa esemény)
Küldd el képeslapként!
"Nos, nézzük, jól struktúráltam-e át izomzatomat egy ekkora ugráshoz?" - töprengett a galetki, majd belevágott a kaland folytatásába...
Nézz szét a galériában!
11. kiadás a lapkeresőben
Szörnyvadászat
Negatív létsík
Befizetési akció 2020.07.14. - 2020.07.24.
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció!

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis

A lista folytatása...
11. kiadás a lapkeresőben (28)
Szörnyvadászat (1)
Tervezett lapmódosítások a honlapon - 2020 (31)
53. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2020.07.18. PROGRAMJA (16)
[HKK Piac] Eladó lapok (141493)
Előrendelhető a HKK Alappakli 11. kiadása + Akció! (45)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Idézném a hozzászólásom első sorát. Ez egy nagyon vékony mezsgye, ahol akár jobbra dőlsz, akár balra, könnyen kiléphetsz az ösvényről. Komoly munka a megfelelő balansz kiókumlálása. Kíváncsi vagyok a végeredményre. Abban egyetértek a fejlesztőkkel, hogy ideje meghegeszteni valamit. Ahogy mentorom mondta, lehet, hogy elég volna néhány védekezéses lapot megpiszkálni... (én mondjuk ebben nem igazán hiszek). Valamit tényleg nem árt piszkálni rajta, mert ez így nem igazán jó, viszont én csak nagyon óvatosan nyúlnék a szabályhoz.
Ezért van a tesztelés. Hogy a kérdésben alappal lehessen döntést hozni.
A védekezés eredetileg számbeli korlátozás nélkül tette lehetővé az ilyen lapok kijátszását az ellenfél első körében, ha ő kezdett.
Mindenki emlékszik a Krigissel felálló ganüid paklira és a horrorra, amit okozott. Akkor került bele a szabályba a számbeli korlátozás, és ezzel együtt az eltörölni kívánt mondatrész is.
A védekezés szabály mögöttes értelme, és tartalma azonban semmit nem változott. A kezdő játékos 1 Vp vs 0 Vp, aztán 3 Vp vs 1 Vp előnyét próbálja kompenzálni.
Véleményem szerint az előny azonban nem tisztán varázspont alapú, ezért nem is szabad ennyire ledesztillálni.
Az említett ganüides rémálom is a lapelőnyt helyezte előtérbe, ahogyan most is emiatt került napirendre ez a kérdés. Az eleve több lappal kezdő játékos quasi kockázat nélkül tehet ki lapot az ellenfél első körében. A nyereség esélye épp ezért irreálisan magas. Egy így kijátszott Kyorg tudás, vagy Techiánaflux/Perzselő homok már a 0. körben irgalmatlan előnyt adhat, és áteshetünk a ló másik oldalára. A nem-kezdő játékos első körében (1 Vp vs 1 Vp), pláne, ha a nem-kezdő játékos kezdett több lappal, elkezd elcsúszni a lapelőny, amit a következő körben kialakuló Vp előny nem tud kompenzálni.

A védekezés szabály ilyenkor "támadó szabállyá" változik, és erre keresi a megoldást a tesztelő csapat (gondolom, alappal).

Szerintem nem az eltörlésére van szükség ennek a mondatrésznek, hanem a pontosítására.
..., de ha kevesebb lappal kezdte a játékot, mint ellenfele, egy lapot mindenképp kijátszhat"-ra.
Emlékszem, mikor a fehér szélű lapok sarkait egyesével, körömvágó ollóval "gömbölyítettem le", hogy kinézzenek valahogy. Azért az a minőség már a múlté, szerencsére.
Bár nem tisztem belepofázni, de a külön versenyeztetés technikailag és gyakorlatilag is vet fel problémákat. Sajnos (?) az alapkiadásból draftolni - szerintem - nem az igazi, és külön bontottat csinálni 10-12 embernek, nos... két (három?) sorsolást vezetni egyszerre. Nagy macera.
Egy új nagykiegészítő bemutatóversenyén teljesen érthető, miért nem vehetnek részt a tesztelők a versenyen. De az alapkiadásnál az információkülönbség (lapok pontos működése, és használhatósága tekintetében) minimális. Ha az összes új lapot megismeri előzetesen mindenki, akkor meg a különbség nulla.
FONTOS! A drafton minden narancs lap, es helyszin tiltott lesz!
+1
Kedves Mindenki!

Aki tervezi, hogy csatlakozik Kecskeméten a szombati drafthoz, legyen kedves jelezze valamelyik csatornán felém, vagy DK felé, hogy tudjunk a létszámmal előzetesen kalkulálni.

Köszönöm
Nem kell minden tűzlehelettel bíró lény minden sebzésének is tűznek lennie. Sőt a köteléket sem kell mindenáron, minden lapnak kisütnie. Jól van az úgy. Ettől még a lehelete tűzsebzés természetesen.
A motyogó követő nerfelése hosszú távon indokolt (bár jelenleg nincs a top versenypaklik között, amint kijön 1-2 erősebb motyogó, ami játszhatóvá teszi őket, azonnal inkorrektté válik a folyamatos lapelőny).

Az orzag bilincsével mi legyen... szerintem nem kell neki nagy nerf. Megfogható, levehető, azaz megoldható. Viszont a játék elhúzódása esetén, amikor a manát a lapok átlagköltségének a nullához tartása miatt már nem lehet mire elkölteni, egyetlen bilincs egy nagy kör alatt kivégzi az ellenfelet. Hogy ez ne történhessen meg, egy szimpla sebzés limitet kellene rátenni. Ettől a lap a legtöbb partiban, ahol a meccs az első 4-5 kör alatt eldől, semmiben nem lenne kevesebb, vagy gyengébb. Viszont nem válna inkorrekt nyeréssé az említett atipikus meccseken.
Uff. Szóltam.
Kedves Mindenki!

A 11-i kecskeméti versenynappal kapcsolatban szeretnék megosztani veletek egy fontos szolgálati közleményt.

Ahogyan azt a versenybeszolóban is olvashattátok, a Game Pub üzemeltetőjének rugalmatlansága miatt sajnos helyszínváltásra kényszerültünk.

Aki korábban (2019. decemberig) már járt nálunk, tudja hogy hol van a belvárosban a Delicatesse. Nos, az új helyünk attól kb. 30 méterre található.
A hely neve: Otthon Kávézó, de az elnevezés kicsit csalóka, mert mi nem a kávézóban, az utcáról betérő vendégeknek nyitva álló részen leszünk, hanem hátul, egy különteremben, ahol remélhetőleg senki nem fog minket zavarni. Amúgy ez a különterem egy 40-44 fő befogadására alkalmas, szimplán asztalokkal és székekkel betendezett, világos helyiség. (Szoktak itt Magic versenyeket is rendezni.) A célnak tökéletesen megfelel, és továbbra is csak fogyasztást várnak tőlünk.

A pontos cím: 6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.

Nevezés 10:00-től, kezdés 10:30-kor.

A formátum délelőtt: válogatós verseny 2 cs. Tükördimenzióból és 1 cs. Élőholt invázióból.

Délután: hagyi, pörgős lebonyolításban.

Várunk minél több lelkes új és régi játékost Kecskeméten!
Ebben egyetertunk. Addig, amig ez nincs, minden szervezonek ezt meg kell emlitenie a versenykiirasban.
Kódex 2.2.1. A Hatalom Kártyái Kártyajáték a kiadó által forgalomba hozott bármely lappal játszható, függetlenül attól, hogy az adott lap mikor, és mely kiadásban jelent meg.

Itt ugye az a kérdés, hogy "forgalomba hozott" kategóriába esik-e egy ilyen kiadvány... ezt se Te, se én, se senki más nem döntheti el, csakis a Kiadó. Márpedig a Kiadó a nyomdaváltós hírben úgy nyilatkozott, hogy a lap egyelőre nem használható, azaz nem tekinthető "forgalomba hozott" lapnak. Az idézett pont alapján nincs szükség további tiltásra.
Ha a hatterben halk alafesto zene szol, akkor zenes rendezveny egy HKK verseny is. Amugy se hulyeseg...
Persze.
Jogos. Nem fogyeltem h ez egy KF targy.persze igy nem lesz passziv, de a kepessegei nem azert nem mukodnek mert passziv "lenne", hanem azert mert ez ra van irva a kalodara.
Ha egy lapnak tobb kijatszaskori automatikus kepessege is van (anti-magia, repules, stb.) akkor ezek elvben egyszerre lepnek mukodesbe, tehat valaszthatunk kozuluk, hogy melyik duplazodjon.
Nem. A zanszilank epitese csak jatekban levo lenyekkel lehetseges. A vazolt esetben a lapok a reakciosorban vannak, tehat a mano ekkor meg nincs jatekban, es igy nem tud epiteni (es nem is aldozhato fel).
Persze. Ez egy szimpla asztalon marado lap. Jatekba kerul, passzivan, kepesseg nelkul.
Szerencsésebb lett volna egy olyan fogalmat használni, ami definiálva van. Tehát mondjuk így megfogalmazni:

"...3 sebzés helyett - ha akarod - ellenfeled következő lényét megakadályozza (több ilyen hatás nem adódik össze)."
Értem. A szándék világos, bízom benne, hogy mindenkinek az lesz.
Pont emiatt írtam.
Az, hogy a nem kezbol kijatszott lenyeket elvben nem lehet megakadalyozni. Legfeljebb csak a hatast, ami letrehozta oket. Ezt azonban nem magyarazza meg a lap, se pro, se contra.
Ha az volt a celod, h a tovabbiakban ignoraljalak, akkor gratulalok.
[Kiegészítés]
Aktiválást kívánó képesség akkor használható, amikor azonnali varázslat is kijátszható lenne. Tehát nem használható ilyen képesség az előkészítő-, húzás-, csere-, és a kör vége fázisokban (kivéve, ha a lap szövege kifejezetten említi ennek lehetőségét, vagy kifejezetten erre ad utasítást). Ha a megismételt hatásnak speciális feltétele a kézből történő kijátszás (pl. blokkolás, élet), akkor ez a hatás megismétléskor nem teljesül, azaz az ilyen hatások nem ismételhetők (kivéve, ha a lap szövege kifejezetten ilyen hatás megismétlésére vonatkozik).
Van egy kis prucok a minotaurusszal is.
A "kovetkezo lenye nem jon letre". Eddig ilyet csak a Beldian tudott. Ez mindenkepp magyarazatra, vagy modositasra szorul.
Kicsit sajnalom, h kimaradtam az uj lapok lektoralasabol...

Nezzuk Leira szelencejet.

Kivancsi leszek hanyan fognak birot hivni, mikor egy ilyen szelence-hatas alatt erkezik egy repulo leny...
Ugyanis a repules egy kijatszasori automatikus kepesseg.
Es ertem en, hogy ha a lenynek van mondjuk egy csabitasa is, ami egy kijatszaskori aktivalast kivano kepesseg, es en azt szeretnem duplazni... csakhogy a "kovetkezo" kepesseg az elsokent letrejovo kepesseg. Marpedig az automatikus kijatszaskori kepessegek megelozik az aktivalast kivanokat.
Biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna ezt pontosabban is fogalmazni.
Valójában ez a mostani félév csak a rendhagyó. A Kiadó azt tervezi, hogy elengedi a naptári évek félbevágásával kezdődő, és befejeződő hsz félévek rendszerét, és ehelyett az októberre áthelyezett nemzeti bajnoksághoz és a kiegészítők megjelenési időpontjaihoz igazítja azt (pont mint a snooker-ben).
Tehát októbertől márciusig lesz egy félév, és áprilistól szeptemberig lesz egy másik félév.
A féléveket innentől szerintem szerencsésebb évadoknak, vagy szezonnak nevezni.
4 zsz Pusztító mameluk (új)
szörny 1 szk KF Chara-din
Thargodan

Kijátszásakor az ellenfél minden követője és szabálylapja megszűnik.
S2, 1 zsz: aktivizálhatod egy lényedet.
Dobd el a kezedből a Semmibe: az ellenfél semmilyen követője és szabálylapja nem működik ebben a körben.

flavour maradjon

(4) / 5

3 Vp Bűvös spórák (új)
általános életkioltó idézés Elenios
vízió

Költségéből minden Vp-t helyettesíthetsz 1-1 lap Semmibe dobásával. Célpont permanenst ellopod, és a kör végén húzz eggyel kevesebb lapot, mint amennyit a kijátszásakor eldobtál.
Ha a gyűjtőből játszod ki, sikeres kijátszása után mindenképp a Semmibe kerül.

2 Vp Óriáslajhár (új)
szörny 3 szk reakciódrágítás +3 Sheran

Ha passzív, minden varázslat, ha aktív, minden reakció +3 Vp-be kerül.
Nem cserélhet gazdát.
Halálsikoly: húzz egy lapot!

5 / 5

0 Vp Visszafogott fejlődés
bűbáj rezisztencia Sheran

Ha az ellenfélnek több lapja van játékban, mint neked, akkor nem játszhat ki lapot a kezéből.
Hátrányok: bármelyik játékos passzivizálhatja, egy lapja feláldozásával. Ha a köröd végén több lapod van játékban, mint az ellenfélnek, fel kell áldoznod.
Sajnos nem.

91.3.1. Hátránynak tekintendő még a 2001 előtt kiadott lapokon a szöveges leírás azon része is, amelyben ilyen megjelölés ugyan nincs, de a szövegrészben a lap a gazdájára (kijátszójára) nézve egyértelműen előnytelen következmények szerepelnek.

Az a tény, hogy 20 helyett 15 max Ép-vel kezded a játékot, egyértelműen hátrányos Rád nézve, és ez a lap az ezüsthajnallal együtt, azaz 1998-ban jelent meg. A szabálylapodnak tehát van hátránya. Mivel van hátránya, ezért a Ködszellemnek nem lehet beáldozni.
1 nekron Szárnysegéd
szörny 1 szk Raia
griff, főnix

'repül'
Griffjeidet és főnixeidet (már a Szárnysegédet is) közvetlenül az őrposztba is kijátszhatod, és ott nem foglalnak helyet.
Ép-je mindig annyi, ahány griffed és főnixed van játékban.

2 / X

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.