Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Rico, a csapatvezér
Küldd el képeslapként!
2055-öt írunk; Newark túlnépesedett urbanizált rémálom. Milliók élnek siralmas nyomorban. Féktelen az erőszak. Brutális gengek és rosszindulatú bűnözők uralják feudális főurakként a város számos részét. Ezen a szívfájdító tájon gyűlik Rico csapata: Shank, Thorvin, Piper és a különc sámán, akit Banditaként ismernek.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Forgotten Realms világleírás
Termékismertető - Kártyavédő tok - Ultra Pro - Premium toploader (1 db )
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Alfa paklik: Felfedezők, Kereskedők, Tengeri rablók

Az első Alfa paklik megjelenése után egy darabig évente érkeztek újabb csomagok, majd egy kicsit megritkultak a megjelenések és csak két-három évente jöttek. Most viszont úgy néz ki, hogy újfent minden esztendőben fognak megjelenni újabb és újabb kezdőknek szánt, előre összeállított paklik. A korábbiakban párosával debütáltak ezek a csomagok, most viszont nem kettő, hanem három különböző Alfa pakli is elérhető lesz, most már Cartamundi minőségben. Az összeállításuk marad a régi, 10 féle gyakoriból 3 darab, míg a 3 különböző ritkából egy-egy véletlenszerű lesz minden dobozban. Az egyetlen különbség, hogy most a ritka lehet foilos verzió is, 1:4 eséllyel.
Korábban egy etnikum vagy koncepció köré épültek az Alfák, tavaly volt az első alkalom, amikor ez megtört, és inkább egy kis sztori, tematika köré lettek felhúzva. 2022-ben ez a klasszikus gonosz-jó ellentéten alapult, idén viszont szorosabban fog kapcsolódni a legutóbbi nagykiegészítő, a Hódítások témájához, ami azt jelenti, hogy ezekkel a kártyalapokkal is maradunk a Túlélők Földjének vizein. Ezek mellé pedig mindegyik igyekszik egy kicsit más-más játékstílust képviselni, így lesz kontrollos, hordás és kombózgatosabb felfogású pakli is.
Annyit tudni kell még, mielőtt közelebbről megnéznénk a legújabb csomagokat, hogy a tervezés folyamán igyekeztünk úgy kialakítani ezeket, hogy az idén megjelenő zén mini kiegészítőkkel ki lehessen egészíteni őket, így alkotva egy játszható paklit. Igaz, ez nem lesz a legerősebb, de egy kezdő kategóriában vagy ligán meg lehet velük tanulni az alapokat és remélhetőleg megfelelő szórakozást is biztosítanak majd. :)
És akkor kanyarodjunk is rá magukra a paklikra! Az előző év végén a Hódítások kiegészítő a tengerekre kalauzolta a HKK-s közösséget. S míg az ismert területek felé egyből meg lehet indulni és megpróbálni meghódítani, addig az ismeretlen távoli szigetek feltérképezéséhez elsőként mindenképpen hajóra kell szállni és felfedezni a messzi és olykor veszélyes tengereket. Ezt a hangulatot próbálja meg visszaadni a játékosok számára a Felfedezők névre keresztelt Alfa pakli, ami egy lényesebb, hordásabb vonalat hivatott bemutatni a kezdőknek.
A Felfedezők Alfa pakliban a királyi armada parancsokait, térképmestereket és ifjú matrózokat kalauzolhatunk életük egyik legnagyobb és remélhetőleg nem utolsó kalandjára. A nyílt óceánokon a szökőárakon és trükkös tengeri áramlatokon túl az élővilág is komoly fenyegetést jelenthet számukra, hiszen szirének csábító éneke próbálja tévútra csalni a kalandorokat, míg a vízek óriás szörnyei, a krákenek, a mélyből leselkednek legújabb áldozataikra.
Természetesen a felfedezés nem ér véget a tengereken. Kikötés után az újonnan meglelt szárazföld mélyére expedíciót kell szervezni, amihez egy alkalmas vezetőre is szükség van.
Ennek a csomagnak az egyik ritkája Az expedíció vezetője, egy egyszerű és őszinte lap. Egyetlen varázspont befektetésért egy aktív 3/3-as lény, ami azonnal ad egy lapot nekünk, ennél többet egy hordalénytől talán nem is lehet kérni. Mondjuk ezt még megfejeli azzal, hogy ha leszedik vagy ellopják, akkor szintén megdob minket egy papírral a paklinkból. Sőt, ha az őrposztban esik el, akkor is megteszi ezt nekünk. Persze azért nem teljesen megoldhatatlan, hiszen megakadályozni minden gond nélkül meg lehet és igaz, hogy a lopásnál is kisül a képessége, utána ellenfelünk is ki fogja tudni nyerni a lapot belőle.
Habár hordalényként hivatkoztam rá, azért nem elképzelhetetlen, hogy akár más jellegű paklikba is helyet kap majd. Főleg mivel a fehér szín talán picit jobban előtérbe került mostanában az olyan lapok miatt, mint Thu’zad utazása vagy Gábriel, a trükkös. Persze a legjobban azért Raia követője, vagy valami több követős összeállítás mellett tudjuk majd hasznosítani.
Az új, távoli világok felfedezése viszont nem csak dicsőséggel jár, hanem új kultúrák megismerésének lehetőségével, és soha nem látott nyersanyagok, növények és ínyencségek beszerzéséhez is kapukat nyit. Adta magát, hogy az Alfa paklik között jelenjen meg ez a vonal is és ezt a Kereskedők nevezetű csomag fogja képviselni, amelyben egy kicsit erőforráskodósabb játékstílust ismerhetnek meg a kezdő játékosok.
A tengerek felfedezésével új kereskedelmi útvonalak nyíltak meg, így értékes nyugati szállítmányokat és szemet gyönyörködtető drága keleti kincseket használhatunk fel, hogy minél nagyobb bevételre tegyünk szert. Persze a vizek továbbra is fenyegetésekkel vannak tele, így érdemes megfelelő hajóskapitányt keresni és megbízható embereket felfogadni védelmi és egyéb munkákra. Kereskedőként a legnagyobb veszélyt mégis a rafináltabbnál rafináltabb boltosok, üzletemberek jelentik. Egyetlen rossz üzleti döntés vagy egy kedvezőtlen alku és könnyedén a mogokok kezére kerül minden értékes portéka.
A Kereskedők Alfa pakli talán legerősebb ritkája A mogokok alkuja, ami egy igencsak ismert és talán legendásnak is bőven mondható zénes lap felújítása. Nem mondom, hogy a legkreatívabb újrakiadás, hiszen tulajdonképpen csak megfeleződtek a számok rajta, de talán a régi lap hangulatát kellőképpen visszaadja. Az mondjuk igaz, hogy valószínűsíthetőleg ennyi változtatás is bőven elég volt a lapnak, hogy felvegye a versenyt a mai permanens erőforrásokkal. Azért a sárga szín még mindig az erősebbek között van, ha erőforrás kontrollról van szó, és ezekbe a paklikba az új mogokok bőven beleférhet. Egyetlen varázspont annyira nem nagy kockázat, és utána minden körünkbe húzat egy ingyen lapot, míg az ellenfél körében dobatni tud és információval szolgálni a kezéről. Ennél több nem hiszem, hogy kell egy permanens erőforrástól. Persze egyértelmű, hogy ez a lap a lapelőny vonalon mozog és nem ezzel fogunk irdatlan tempókat menni, de ha van mellé tempónk, akkor tuti nem szomorkodva húzzuk majd fel ezt a sárga csodát. És ki tudja, talán emiatt láthatunk majd pár Szűk esztendős paklit is, ezzel kikerülve a hátrányát. Amúgy is megszaporodtak a Minotaurusz eunuchok az asztalon manapság.
A nyílt vízen viszont nem csak felfedezni és kereskedni lehet, de nem ám. Nem csupa móka és kacagás a matróz élet, pláne nem életbiztosítás. Főleg nem, ha egy jól megpakolt kereskedő hajón utazik vissza Ghalla a birodalom kikötőinek egyikébe, hogy ott az értékes rakományokat pénzé tegye valaki. Kalózok, fosztogatók és gyilkosok bukkantak fel, hogy szert tegyenek értékes kincsekre, gazdagságra és hírnévre a védtelenebb hajókat, kisebb flottákat levadászva. A Tengeri rablók kiegészítő a hajós élet kevésbé legális életútján halad és egy kontrollos, gonoszkodós mechanikákkal operáló paklit hoz el a HKK kezdőcsomagjai közé.
Tengeri ördögök és rosszéletű fosztogatók kalandos és bűncselekményekkel teli életét követheti nyomon az, aki ezt a csomagot választja kezdésnek. Kalózkapitányok irányítása alatt ez a söpredék illetéktelen hasznot húz, rabol, kisebb kikötővárosokat von blokád alá, és megannyi bűncselekményt követ el, zsákmányszerzés érdekében, míg a foglyokat pedig kaján vigyorral vetik a tigriscápák elé egy pallóról. Azt hinnénk, a kalózok bármit megtehetnek, amit csak akarnak, de van, hogy ők is rossz emberekkel húznak ujjat, vagy olyan dolgokat bolygatnak, amit nem kéne és így könnyedén elátkozottak lehetnek.
Így járt ez az ifjú legény is, aki rossz kincsre akarta tenni a kezét, és most halhatatlan magányában őrizheti azt végtelen időkön át. Itt az egyik ritka lap az Átkozott tengerész lesz, ami talán erőben nem üti meg az előző két lap szintjét, de szerintem egészen érdekes kis lap lett. Igaz, nincsen semmilyen védelme, ami 2 varázspontért talán kicsit karcsú, de ha a direkt leszedéstől meg tudjuk védeni, akkor nagyon idegesítő vendég lesz lényes paklik ellen. Főleg mivel a mai versenyeken is használt lények többségét leüti, teszi mindezt tiszta lapelőnyből. Persze nem a világ biznisze, de tesztelésen korlátozottabb környezetben egészen jól működött, és rövidtávon talán eljut oda a játék, hogy néhány 2 manás lap beleférhet mondjuk egy fekete hordába, ahol meg még inkább idegesítő jószág lehet. És habár nem üti le a versenyasztalok legidegesítőbb lényét, az Immunis krakochot, azért egész szépen fel tartja azt, hiszen a krakoch sem tudja megoldani (mivel az ütésbe hamarabb belehal, így megmenti magát), miközben a tengerészünk adja a lapokat szépen.
Horváth Dávid

Létrehozás: 2023. március 2. 14:20:15
Utolsó frissítés: 2023. március 2. 14:41:55
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.