Vissza a Főoldalra

Sárkányölő - Rövid leírás

Tarkádia egy fantasztikus világ, amelyet varázslók, tündérek, koboldok és más mesés teremtmények népesítenek be. Egyike vagy a hős kalandoroknak, akik állandó harcban állnak a Tarkádiát fenyegető gonosz erőkkel. Akár sötét lidérc elűzéséről, akár a hercegnő megmentéséről, akár egy ellopott kristály visszaszerzéséről van szó, hozzád fordulnak. Ha elég hatalmas vagy, akár a legendás sárkányokkal is szembenézhetsz!

A Sárkányölő egy nagyon egyszerű játék, amely sikerélményt, kalandot és izgalmat kínál minden korosztálynak. Egy hőst irányítasz, akinek különböző kihívásokkal kell szembenéznie, ahogy egyre hatalmasabb lesz. A játék nem igényel sok időt, elég, ha néha "ránézel" a kalandozódra, mi történt vele, és megmondod neki, mit tegyen.

Hősöddel fantasztikus kalandokban vehetsz részt, amihez nem kell mást tenned, mint a bal oldali menüben a kalandozás gombra kattintani. Kezdetben öt cselekvésed van, és kétóránként kapsz egy újabbat. Ezt tetszés szerint beoszthatod, ha naponta csak egyszer van időd belépni, akkor az összes addig felgyűlt cselekvést felhasználhatod kalandozásra.
A templom és a bolt látogatásakor (szintén a bal oldali menüben kattinthatsz rájuk) nem használsz fel cselekvést, ezekre a helyekre annyiszor és akkor mész, amikor csak jólesik.

Hősödnek több jellemzője is van. Legfontosabb ezek közül a szintje. Minél tapasztaltabb, annál magasabb a szintje, annál nagyobb hatalmú. Három fő tulajdonságod az erő, az egészség és az ügyesség. Az erő a sebzésedet növeli, az ügyességeddel kikerülheted a téged ért támadásokat, az egészséged pedig azt mutatja, mennyire vagy ellenálló a sérülésekkel szemben.
Hősöd minden fontos jellemzőjét leolvashatod a karakterlapról, amely a kalandozás során a jobb oldalon látható.

A kalandjaid során legyőzött ellenfelekért tapasztalati pontot kapsz. Tapasztalati pontod növekedését a karakterlapodon kísérheted figyelemmel. Ha a tapasztalati pontot jelző csík végigért, szintet lépsz! A szintlépés eredményeképp erősebb leszel, de keményebb kihívásokkal is kell szembenézned. Minél magasabb szintű vagy, annál több lehetőséged van a játékban. A kellőképp tapasztalt kalandozók új szakértelmeket tanulhatnak az akadémián.

Hősöd kalandjai során felszerelési tárgyakat és varázskincseket szerezhet, ha ezeket feladod rá, erősebb lesz, könnyebben tudja a feladatokat megoldani. Ezenfelül vannak tárgyak, amelyeket csak a boltban vásárolhatsz meg, a kalandozásaid során szerzett aranyakból.
Ha egy meglevő tárgyadnál jobbat szerzel, érdemes a régit kicserélni az újra a karakterlapon kattintva. A tárgyakról információt kapsz, ha az egeret a szem ikonra viszed, vagy ha egy új tárgyat választasz ki.Copyright megjegyzések. A "Sárkányölő" játékot Tihor Miklós írta 2003-2004-ben, a játék a Beholder Kft. tulajdonát képezi. Javasolt felbontás: 800x600 vagy nagyobb. A játék ingyenesen játszható, a használatából eredő következményekért semminemű felelősséget nem vállalunk. Ha rengeteg szabadidőt áldozol arra, hogy a játékkal játsszál, az egyedül a te kockázatod :) Ha bármilyen programhibát észlelsz, a sarkanyolo@beholder.hu címre írj. Mint minden program, ez sem tökéletesen védett a külső behatolások ellen. Azonban megfelelő log fájlok segítségével minden csaló kiszűrhető. Akit csaláson kapunk, annak minden karakterét mindenféle további figyelmeztetés nélkül töröljük.

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=4813 címen elérhető.
Létrehozás: 2003. november 14. 11:13:31Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:08 Küldd el a cikket másoknak