Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Thomas és a Valheru
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Thomas a legendás harcos éppen az Életkristályhoz szegezi Draken-Korint, a Tigrisek Urát. Ezzel megakadályozza, hogy az Ellenség, a Valheruk bár kevés számú, de ősi és hatalmas népe visszatérjen, és elpusztítsa Midkemiát.
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés
LXI. Alanori Olimpia
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (20)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8148)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés (4)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Mi arról tudunk, hogy tegnap este romlott el valami, azt javítottuk is. Ha bárhol bármi nem jelenik még meg, kérlek jelezd nekünk!
 
Üdv! én chrome böngészőben napok óta nem látom az új felületre (beholder blog?) átterelés után a kártyák képeit, ma meg már a cikket sem találom, amiben eddig ott volt az új Melák meg az új Behemótok nagymestere...
Mikor lesz megszerelve és mikor debütál a csütörtöki lap?
 
Ez a rotácios problémad az oriásokkal most olyan nagyjábol mintha azon aggodnál hogy a főnixekre majd továbbiakban is kell rakni tűz ikont vagy a teknősökre anti-magiat vagy nem tudom szirénekre csabitast.
Az a (J) képesség meg így is egy (J)vel tobb mint ami kellene rá. Ez is tulzás! Epikusokrol nagyon jo lenne már eltüntetni ezt a beépitett 6. lapot.
Kotelekes lapbol is mostmár azert egyre tobb lesz meg olyan aminek minel tobb koteleket mutatsz annál tobb képessége lesz.
 
Igen, pont ezért nem szerencsés, ha egy követő valamilyen lapot termel, mert az kirotálhat (bár persze nem áll semmiből újrakiadni).

De természetesen mindig lesz utánpótlás dobható lapokból.
 
A lapeldobós mechanika akár jól is kisülhet, de több olyan lap kell, ami csinál is vmit eldobásra. Illetve kellenek még amik diszkoszt vagy bébit termelnek, hogy legyen egy korrekt nyomás az ellenfelen.

Nekem a problémám a rotációval van, mert mi lesz ha már nem lesz diszkosz és bébi? Ehhez folyamatosan kell pl lapeldobós lapokat designolni, vagy előbb-utóbb ez is ki fog kopni.

Több kötelékre működő etnikum lap kell szerintem. Illetve a lopás megakadályozás helyett adhatott volna J-re egy bébit mondjuk a harmadik körtől.

Talán gyűjtőgen felé is el lehet vinni, de ezt majd a színekből látjuk.

Amúgy Varell és Kutató morf is van bent, szerintem egész korrekt dolgokat lehet ebből kihozni.
 
Ez mindig egy súlyos dilemma, mert bármilyen játék - sőt bármilyen termék - két alappillére a meglévő ügyfelek és az újak. Mindkettőre szükség van, és az érdekeik néha ellentmondanak egymásnak.
A régi játékosok egy része előbb-utóbb lemorzsolódik, akkor is, ha a fejed tetejére állsz, és valami csodával határos módon mindenkinek a kívánságát teljesíteni tudod. Szóval új játékosokra szükség van.

És a kitesztelhetetlenség mellett bizony itt egy nagyon súlyos érv, hogy ha elkezdek egy játékot, ne kelljen sokéves, out-of-print lapokat beszerezni, illetve tisztában lenni velük, mit csinálnak, készülni rájuk, ha versenyre akarok menni. Már bőven elég teher az is, ha csak a még inprint lapokat kell megismerni. nemcsak a powercreep csúcsosodása, de ez is egy fontos szempont volt a rota bevezetésekor.

A régi játékosok pedig természetesen az állandóságot kedvelik, ne legyen változás, minden legyen úgy, ahogy előtte. Ezt az igényt szerintem úgy lehet kiszolgálni, ha több káosz verseny van. Viszont itt fel kellene valahogy oldani azt a paradoxont, hogy a régi játékosok egy része se feltétlenül akar egy káoszversenyre elmenni, mert "bármi szembejöhet" a kezdők meg még kevésbé. Talán a legjobb az lenne, ha volna egy dedikált káosz verseny szervező, aki a szabályokat az adott közösség igényei alapján optimalizálná. Mi az elmúlt hetekben, a fórum után már sokat beszéltünk pl. arról, hogy kialakítsunk egy olyan tiltólistát káoszra, ami kicsit élvezetesebbé teszi a formátumot, de erről nem lett konszenzus, mivel van aki azt mondja, a káosz pont attól jó, hogy ott mindent lehet. Ettől persze lehetne még tiltólista, amit egy versenyen vagy használnak, vagy nem. Mindenesetre ezzel kapcsolatban nyitottak vagyunk a közösség véleményére.
 
A régi melák + járj-al mi volt a gond?

Nagyon sok múlt a szerencsén, ha az ellenfél kezdett, leszedte a követőt, utána ott álltál letolt gatyával, a mezőről meg ne is beszéljünk. Én szerettem egyébként, Kecskeméten sikerült is nyernem vele egy pörgős káoszt vele, de ehhez sokszor kellett a kezdést megdobnom, és számított, hogy nem volt side... Viszont így a meccs legtöbbször az 1-2. körben el is dőlt.

Ez a verzió jóval konzisztensebb tud lenni, nem arról szól a játék, hogy vagy nyerek az 1-2. körben, vagy kikapok, normális HKK meccseket tudsz játszani. Ráadásul ezt nem tudod összerakni úgy, hogy van benne 2 óriás, és a többi "epikus kontroll" ez a pakli bizony akkor működik csak, ha tényleg sok óriással játszol. Ez lenne a kívánatos egy etnikum paklinál.

Sárga óriás már egy ideje nem volt, helyette jöttek be az Elenios óriások, színt váltott az etnikum, gondolom mert aki kitalálta az óriásokat, ilyet adott be.

De "erőltetve" nincs semmi, etnikumokkal kb. most se nagyon játszanak versenyeken, se epikussal, se megszüntethetővel, továbbra is az általános kontroll meg a korlátozó szabálylapok a nyerők. Amióta HKK HKK, szeretnénk, ha az etnikumok is működőképesek lennének, nemcsak a legerősebb lapokat emelné be mindenki a paklijába, de ez nagyon nehéz.
 
Nekem sem tetszik ez az epikus áradat most már... A régi melák + járj-al mi volt a gond?
Szerintem nem nyerik sorban a versenyeket hogy változtatni kelljen ezen a kombón..... és miért van erőltetve a kék óriás vonal?
Miért nem maradhatott a barna piros sárga?
Egyre kevesebb érdekes narancs vagy narancs kombót lehet majd össze rakni mert a rohadt epikusok vannak erőltetve...
De hogy pozitívat is mondjak. az Artok nagyon rendben vannak, és amúgy a fagyóriás is tetszik csak mint mondtam a színei nem tetszenek. Maga az epikus Melákkal sem lenne bajom ha bent maradhatna a régi is un-en.
 
Egy újabb unalmas epikus,aminek megjelenésével egy közel 20 éves koncepció (járjas óriás,bár volt erdős is) a feledés homályába merül (kit érdekel,úgy is kirotált volna a régi melák). Egy pillanatra el is gondolkodtam rajta,aztán megláttam ezt a teljesen fölösleges J-t a követőn. A Fagyóriás meg a színe miatt nem fog beférni a deckbe. Várnia kell félévet. Az illusztrációk rendben vannak.
 
Ez oké,csak játékosok nélkül nem lesz fejlesztés és nem lesz mit fenntartani. De már elmondtam élőben a véleményem,lesz,ami lesz már ezzel a játékkal...
 
Sajnos itt a játékosok és a fejlesztők érdekei, valamint a játék fenntarthatóságának a szempontjai nem esnek egybe. (Na vajon miért nem lehet népszavazást tartani adóügyi kérdésekben?)
 
Azért egy szavazásra kíváncsi lennék a narancslapok rotációja kapcsán.
 
határozottan idegesítő, hogy ezzel pluszba számolni kell. A játéktörténelemben egyszer talán meg fog történni, hogy valakinek ezen megy el meccse, valószínűleg eléggé ki fog borulni az a játékos.
De a geminás rücsi vs 11 ak-s rücsi, Elbájolt xenó kötélekes élettel idegesítőbb volt.
 
https://www.beholder.hu/blog/hkk_versenybeszamolo_2024_aprilis
 
LOL pay2win termik fizess egy ezressel többet a foilért hogy KF-elni tudjon. Mi lesz a következő? Izomjelző mondjuk minden huszadik ritkán, hmmm?

:clown:
 
Hol volt szó narancs lap rotációról?
 
+1
Ez (még ha véletlen is volt) + a tervezett narancslap rota afelé visz, hogy már kocajátékos se akarjak lenni...
 
Mi lenne ha inkább nem teremtenénk precedenst arra, hogy a foil/sima verzió között különbség van? Ez egy nagyon rossz irány lenne, és jó lenne csírájában elfojtani
 
És ezzel szerinted nincs gond, hogy itt talalgatunk mikor előny mikor hatrany ahelyett hogy faqzva lenne?
 
Annak kevesebb esély van, hogy a zermik pakli kf tárgyazik, mint hogy egy potenciális ellenfél jatszana ma honokfutóval. Szóval, inkább hátrány, mint előny a kf, ha az ellenfélnek nincs lénye és van kire raknia az amúgy blank moa homokfutót.
 
Az utolsó mondatot nem én írtam, a félreértés elkerülése végett.
 
Értem,így rendben is van. Csak a cikkben úgy lett előadva,mintha direkt kapta volna meg a KF ikont.
 
Nem igazán tervezünk ilyet, így négyszemközt elárulom, ez sem direkt volt Hiába nézünk át minden 10x, sajnos előfordulnak néha hibák.
Biztos van, aki emlékszik a Sötét nagyúr mágikus védelmére, a Mithril gólemen a repülés ikonra, vagy akár nemrégiben a Mircán a 2zsz-es ikonra a 2 vp helyett. De említhetném akár a Haláldémonról lemaradt reakciódrágítást is. KF ikon ennél jóval több esetben maradt le (vagy került rá) lapokra.
Általánosságban, ezeket csak akkor FAQzzuk meg, ha ez tényleg komoly problémát jelent, mert túl sok FAQ-t azért nem lehet megtanulni és fejben tartani, és ezt inkább a kirívóan erős lapok egyensúlyozására tartogatjuk. A fentieknél mindig vártunk egy kicsit, lesz-e ebből komoly probléma (és nem igazán lett).
Tudom, hogy ez egy speciális eset, hiszen ugyanannak a lapnak van kvázi két, eltérő "erősségű" verziója, de ez elmondható akár minden lapra, aminek valamilyen formátumon használható korábbi verziója, és az újabb 2021 utáni.
Az ilyen eltéréseknek túl nüansznyi jelentősége van, sokkal nagyobb probléma lenne, ha fejben kéne tartani, hogy ez másképp működik.
Természetesen ha a versenyeken dominálnak a KFes tárgyakkal operáló termik paklik (amit kétlek, mivel ugye egyetlen más termik sem tud KFelni, az univerzális meg leginkább csak termik pakliba jó), akkor természetesen felülvizsgáljuk ezt az álláspontot.
 
A KF ikon tényleg működni fog a full art termiken?
Hogyha a zénes Elektrogömb token le lett nerfelve, akkor ez is legyen.
 
A képét imádom. A lap is rendben van. Tudom,nem nagy dolog az a KF ikon,de akkor is paytowin hatást kelt (az is). Remélem több ilyen nem lesz.
 
Korrekt Lap! Tetszik.
 
Köszi!
 
Igen, ez lesz a fekete full art.
 
Egyébként jól sejtem az indexképből, hogy ebből lesz full art? Nem fog szarul kinézni
 
A krabber token is jó lehet néha bekérni az ellenfél körében, háló + 1 mana (1 zsz).
 
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.