Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Városi bandatag
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A bandatag otthona az agglomeráció dzsungele - minden egyes sikátor, italmérés, elhagyott épület és kiégett autó.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Varázsdimenziók lapelemzés 1. rész (24)
HKK kérdés? (47121)
Lapötletek (64979)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8173)
Ghalla Története (2)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A rózsaszín cumi legendája (Káosz Galaktika novella)

Khezox izmai csak úgy recsegtek-ropogtak, ahogy kilépvén a klonotronból, egy jóízűt nyújtózkodott. Körültekintett a számára teljesen idegen inszektoid kórház berendezésein. Hiába. Az inszektoidok is egy nyafka, ráadásul barbár csőcselék. Sehol egy ismerős xeno berendezés. Nevetséges! De sebaj. Ha kipucolta a Cri-Kirattii körül a kereskedőflottákat, majd átugrik a Nikkeltengerre, hogy legyen egy tisztességes megbízható xeno kórházban is végre klónmintája.

- Khezox kapitány? - lépett oda hozzá egy láthatólag fiatal közinszektoid. - Tájékoztatnom kell önt arról, hogy...

- Mi van, te bolha?! - förmedt rá a xeno.

- Tudod ki a bolha, te pléhagyú! - vágott vissza rovar. Khezox keze vöröses suhanással szelte át az étert. A szerencsétlen orvos pár méter repülés után hangos csörömpöléssel landolt a harci hormonokon, és egy halk nyekkenéssel adta tudtul, hogy a bunyó további részét már nem tudja figyelemmel kísérni.

Közben megérkezett Qawax a navigátor, és Zhergoth a pilóta is. Thottrix, a legénység legújabb tagja pedig hangos horkanással jelezte, kész megmutatni, mit is tanult a katonaságnál, illetve, hogy miért is vágták ki onnan. A másik három rögtön utat is engedett neki, kíváncsian várták, Thottrix mennyire mestere szakmájának, miben lehetne esetleg csiszolni a stílusán. Az inszektoidok azonban úgy látszik nem értették a tréfát, mivel csakhamar fegyveres őrök lepték el a várót.

- Khezox kapitány! Azonnal hagyja el a kórház területét. Az okozott kár ellenértékét természetesen levonjuk a számlájáról - recsegte az egyik holofonból a főorvos igencsak markáns hangja.

A négy xeno csalódottan vette tudomásul, hogy itt sem hagyják szórakozni a fáradt asztronautákat. Lógó orral távoztak hát a kórházból, de a hajóra menet még benéztek a Termesz Boy nevű kétes hírű lokálba. Ez a kis kirándulás rendezte is a legénység morális kérdéseit. Thottrixot tiszteletbeli Terroristává avatták, miután meggyőződtek róla, hogy új társuk nem csak művész, de még kifejezetten tanult is. Hiszen olyan, látszólag hihetetlen, tételeket bizonyított a napi bunyó során, mint például azt, hogy az inszektoidok feje letekerhető. A tétel megfordításával azonban még voltak gondjai, hiszen a visszahelyezett fej ellenére a páciens belehalt a műtétbe.

Felettébb jó hangulatban tért hát vissza a társaság a csillogó-villogó Sparkhoz, a Graham Terroristhoz. Meglepetésükre egy csuklyás alak várta őket a hajó rámpáján. Zhergott, aki még mindig némileg a quwark és az LPS hatása alatt állott, éppen a tenyereit kezdte dörzsölni, megörülve a kellemes levezető edzésnek, amikor a rejtélyes alak megszólalt:

- Fékezze a gorilláját, Khezox kapitány! A klán küldött.

Khezox nem volt éppen egy gondolkodó alkat, de azt egy röpke pillanat alatt felfogta, hogy az ügynök bántalmazása valószínűleg nem jelent előremenetelt a ranglétrán. S minthogy a szavak mesterének sem volt nevezhető, amolyan xeno módra megkérte a pilótát, hogy ne bántalmazza az illető urat. Aztán intett a többieknek, hogy vigyék eszméletlen társukat a hajóra, egyedül szeretne beszélni az összekötővel.

- Engedje meg kapitány, hogy tolmácsoljam a nagyúr üdvözletét, és megköszönjem a remekül elvégzett munkáját. Hála önnek a Global Impex feladta a rendszerbeli diverzifikációs törekvéseit. Hálánk jeléül máris jóváírtunk önnek 350 000 IGŁ-ot, és van egy kellemes meglepetésünk is. A hajó agyába tápláltunk egy hipertér-koordinátát, ami automatikusan aktiválódik, ha legközelebb hiperugrást kíván végrehajtani. És hogy mit talál majd ott? Nos, ez maradjon egyelőre titok. További sok sikert kapitány! És ne feledje: a Kígyó szeme mindent lát! - azzal a rejtélyes idegen búcsút intett, és eltűnt a teherdokkok irányába.

Khezox szemgödrein apró rozsdafoltok jelentek meg a meghatódottságtól. Mindig is szerette hallgatni az ilyen nagy szavakat. Egyszer a Woinooin egy szónokot belsőleg is megvizsgált, hogy rájöjjön, mitől tudnak ezek a cerebriták ilyen lelkesítően beszélni. Azóta Woinnoii hatóságok érdekes módon módfelett érdeklődnek utána. De hát úgy látszik ez már örök rejtély marad a számára. Megtörölte hát frissen oxidálódott szemgödreit, és elindult a kapitányi hajó felé.

Kékes kisülések jelentek meg a mélyűr sötétjében, ahogy a Graham Terrorist visszalépett a hipertérből a szoláris szférába.

- Mi történt Qawax? Hol a fenébe vagyunk? - kérdezte a kapitány a Com-Kiten uralkodó teljes sötétséget bámulva.

- Nem értem kapitány! A Tharrgaxx Uszonyán kéne járnunk. Az Agy valahol letért a hiperugrás kijelölt pályájáról, és nem hajlandó válaszolni - csattant fel a navigátor. Khezox erre egy kicsit megnyugodott, bár nem egészen értette, mi is történhetett. Hova a fenébe küldte őket az a simaképű cerebrita?

- Kapitány! Erős mágneses térben vagyunk. A navigációs eszközök felmondták a szolgálatot - fordult felé a pilóta. - És valami... valami húz bennünket! Gyorsulunk!

Khezox lassan kezdte érezni is, a pilóta feltevése nem volt éppen alaptalan. Szemei lassan feszíteni kezdték rozsdamentes acélszemhéját. Tüdejére pedig mintha egy szragkancsorda nehezedett volna. Székébe süppedve figyelte, ahogy Qawax higanyt verejtékezve próbálja az Agyat ugrásra utasítani. A konzolokon azonban a "PARANCS MEGTAGADVA" üzenet villogott.

- Aaaaz.... aaaa.... rooohaaadt.... ceeereeebriiitaaaa! - nyöszörögte a kapitány, miközben kiduzzadt ereiben veszett iramban kezdett száguldani az oxigén. Látása kezdett ködösödni, de utolsó pillantásával még meglátta a fényt a távolban. Azt a halálos, földöntúli ragyogást, amelyet a tudomány egyszerűen csak úgy hív: fekete lyuk.

A cerebrita fél térdre ereszkedett, ahogy a holokomon megjelent a hatalmas cápa sziluettje.

- Kelj fel, Veszedelmes Kobra! Gratulálok a legutóbbi kitűnő teljesítményedhez. A Graham Terrorist még 14,3 fényóra távolságból is fontos adatokat sugárzott a klánközpontnak. Messze túlszárnyaltunk ezzel minden részleget. A Kígyó személyesen fog kitüntetni. Mindkettőnket.

- Köszönöm az elismerést mesterem! Kívánod, hogy újra klónoztassuk a Graham Terrorist legénységét?

- Miért is ne? Hátha a hasznunkra lesznek még később. A Trento 137-ben történtekről úgysem fognak tudni. Nagyot néznek majd, ha meglátják a 350 000 fontot a számlájukon - tette hozzá a cápa láthatólag igen jól mulatva saját pompás humorérzékén. - Intézkedj! - Azzal a holokom újra elsötétedett.

Khezox izmai csak úgy recsegtek-ropogtak, ahogy kilépvén a klonotronból egy jóízűt nyújtózkodott. Csalódottan vette tudomásul, hogy a várószobában hemzsegnek a biztonsági őrök. Pedig, de jól esne most egy kis bunyó! Unottan intett hát a többieknek, miután aláírta a formanyomtatványokat, és harsányan ecsetelve a legutóbbi kalandok emlékeit, megindultak a kijárat felé. A hátuk mögött néha összesúgtak az inszektoidok, s mikor bezárult mögöttük a váró üvegajtaja, az egész terem hangos nevetésben tört ki. Valahol a kommunikációs szobában pedig egy csupa gipsz rovardoktor a monitorokra kinagyítva nézte, ahogy a négy xeno távolodik az utcán. És igen... mintha az egyikük fenekén lenne egy frissen oxidálódott rózsaszín cumi-tetoválás. Vajon meddig bírják még az utcán röhögőgörcs nélkül? Végül sóhajtott egyet, és visszatért a napi teendőihez, halkan nevetgélve.

- Tudod kivel fogsz szórakozni, te rakás ócskavas!

 

Írta: Tröszt

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 9 szavazat alapján 8.2)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Szárnyak nélkül (Káosz Galaktika novella).

Létrehozás: 2003. október 9. 01:06:41
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.