Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire érzed fontosnak, hogy a játék új játékosok számára is könnyen megtanulható legyen?

1.) Nem fontos, aki nagyon akarja, úgyis megtanulja, mehet minden lapra 7+ sor, komplex jelölések, matematikai kifejezések stb.
2.) Közepesen fontos, felesleges bonyolítások nem kellenek a lapokra, és legalább a gyakoriak legyenek egyszerűbbek, hogy egy kezdő könnyebben megtanulja.
3.) Nagyon fontos, minél több új játékost kellene bevonni, a lapok legyenek a lehető legegyszerűbben fogalmazva, inkább kevesebb képesség legyen, de az egyértelmű első olvasásra.
4.) Kezdő vagyok, most tanultam meg HKK-zni, nem okoz gondot a lapok megértése.
5.) Kezdő vagyok, a lapokat sokszor túl bonyolultnak érzem.
6.) Nincs véleményem, tartózkodok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Keresztutak
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Karomnak, a Keresztutak című könyv főhősének rengeteg kaland és veszély közepette kell bebizonyítania rátermettségét.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága
XXXIII. Alanori Mini Olimpia
Megnyílt a Sárkánykő webbolt

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Káosz Galaktika Kártyajáték - Alappakli

A lista folytatása...
Lapötletek (64437)
Kaland-Játék-Kockázat (151)
A tesztelés 50 árnyalata (17)
Végzet Verme 3. (8)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7124)
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága (21)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Szerintem így van, de itt egy olyan lapról beszélünk, ami fél évig még meg sem jelenik
 
Persze.Erre találták ki a ligás versenyeket...És még nyereményt is kapsz.
 
Ellenfelem sikeresen kijatszik egy Kristalytiszta dallamot. Kapok a kezembe egy lenyt.

Ha ezt barmilyen modon eldobom a kezembol, akkor nem ervenyes a lock-ja, amig nem huzok egy olyan lenyt?
 
Sziasztok!

1-2 éve játszom hkk-t (általában barátokkal) és van egy , a haveri
társaságban egész erősnek számító paklim. A kérdésem , pedig az lenne , hogy a vírushelyzet után érdemes -e neveznem egy
barátságos tét nélküli versenyre (ha egyáltalán van ilyen)?
 
Szia, gondolom a versenyekre vonatkozó kérdés ironikus volt, jelenleg maximum fű alatt lehet bármilyen versenyt tartani. Egyébként nyáron és kora ősszel, amikor lehetett még, elég sokan voltak Budapesten és országszerte versenyeken is, ha lazítanak a korlátozásokon, felpörög a dolog. Kezdő Liga péntekenként a Dungeonben lesz valószínűleg a legajánlottabb, olcsó versenyzési lehetőség, fix díjjal, három különböző tudásszinttú játékosközegben.

Ha nem maradt meg semmid, elsősorban az utolsó két nagykiegészítő (Homokdűnék és 11. Alapkiadás) ajánlott, illetve ha tetszik a témája, a két Alfa pakli, a sárkányos és a vérfarkasos. Utóbbiak alapból baráti játékra alkalmasak inkább, de pár lappal fel lehet húzni őket ligára.
 
Sziasztok!

Nyolc éve játszottam legutoljára a kártyajátékkal. Akkor csak kezdő szintig jutottam, két versenyen voltam összesen. Gondolkodom egy újrakezdésben. Érdeklődnék, hogy áll most a helyzet? Gyakoriak a versenyek? Sok a játékos úgy nagy átlagban? Hogyan fogjak hozzá a visszarázódáshoz, vegyek pár pakkot a legutóbbi kiegészítőkből?

Köszi előre is!
 
Sziasztok!


Van egy oldal amin a versenyek helyezettjeinek paklijai vannak bemásolva. Tud valaki linket küldeni erről?
 
Köszönöm.
 
172.2. Másolás. A másolat létrehozásának folyamata a másolás.

[Kiegészítés]
A másolás folyamata a lapok szövegében különböző módon kerülhet megfogalmazásra, de ha egy cselekvés játékba hoz egy olyan lapot vagy önálló jelzőt, amely részben vagy egészében egy másik lap vagy jelző alapján működik, ezt másolásnak tekintjük.
 
Arochos jelzőket nem lehet másolni.
Drakolder csapás-sal rakhatok még Arochos jelzőt a játékba (őrposztba)?
Másolásnak minősül?
Szerintem nem...
Valaki megerősítene/cáfolna?
Köszönöm.
 
Sziasztok! Nem tudjátok, esetleg nincs tervben a Kragoru familiárisa visszaengedése a Ligába? Vagy nem lehet csak konkrét követő+szabálylap kombókat tiltani, ha a Kragoru a Lassan járjjal való duója miatt került ki?
Köszi
 
Köszönöm.
 
Az analógia természetesen a Tomboló csatára is vonatkozik. A Változó mellett lehet követő, ezért akármelyik szabálylapot is teszed ki vele, a mellette használt követőt ez nem befolyásolja.
 
Üdv!
Változó környezet FAQ-ban le van írva, hogy

"Változó környezet mellett használhatok követőt, és ha használok, akkor is választhatok Zarknod bilincsét a Változó környezettel."

Ez a "Tomboló csata nem használhatsz követőt"- re is igaz?
A kérdés Tomboló csata választásakor lehet követőm?
Ha nem, akkor mi történik a követőmmel?
És a következő körben?
 
Köszönöm a választ!
Egyetértek hogy megszüntethető követőkre nincs szükség.
Viszont szabálylap melett használhatóra szerintem szükség lenne, mivel ezek egyből több pakli variánst eredményeznek.
Az erősség belövésük tényleg egy nehezebb kérdés. Én a következő követőket minden változtatás nélkül eltudnám képzelni törhetetlenként: raia, charadin, dornodon, tokozó, homályúr, halhatatlanok nagymestere, bestiák esetleg elenios de ezt nem tudom megitélni és goblin totemisten) . Követők amik kisebb változtatással átemelhetők: Alpa centauros, építő rakshalion (korlátozva hogy hánszor használható), fairlight (csak egyszer körönként), főparancsnok (csak sajátkörbe s csak az első lényre reakció drágítás), legendák völgye (ne olcsóbbítson). Illetve az egyértelműen tuúl erős mégis kellően érdekes egy átgondolásra: manafam (korlát + valamilyen hátrány mondjuk sebződés), harang (1ép gyógyulás), rox( ne olcsóbbitson de még így is erősnek tűnik) ,törpe gnóm glion (talán ha nem olcsóbbít az elég de ez is necces), toborzó (valamilyen korlát + sebzés elhagyása büntetés csökkentése), enkala (nehéz kérdés), sötét manifeszt (csak kézből dobásra, dez is csak talán), motyi (passz) anti raksi (csak az első lapra körönként)
Nyilván ezek csak példák amik eszembe jutottak ezeken kívül is lehetnek biztos olyanok amit valahova be lehet zenni. Ami viszont a továbbiakban fontos lenne hogy etnikum követők ne olcsóbbítsanak illetve a reqkció drágitást is max első lapra körönként.
 
Erről több cikk is volt mostanában, röviden a lényeg, a megszüntethető követőkkel számos probléma volt, túl nagy buffot adtak, ha meg megszüntették, lutri volt, hogy behúzta az egyből ölő lövést, vagy kifeküdt és meghalt. Erre a problémára válaszként születtek az epikusok. Az eredeti problémákat megoldották, hoztak újakat.
Ettől függetlenül, soha nem mondd, hogy soha, akár 2021-ben is jön olyasmi, amit akár megszüntethető követőnek is hívhatunk.
De alapvetően nem tervezzük visszahozni ezeket a régi típusú coinflip követőket, lehet, hogy valami más lesz majd helyette.
 
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van-e tervbe véve sima követők készítése (jobban színesítik a metát mint az epikusok), illetve ehez kapcsolódóan van e bármi értelme a megszüntetés lehetőségének ezeken. Elvégre vagy akkor szüntetek meg egy követőt ha túl erős (Gólem), vagy ha tempót akarunk buktatni s ez x ép-ért megéri ( sok esetben sajnos az epikusok is adnak olcsóbbítást, ami a stackelhetősége miatt még erősebb is lehet esetenként, s még lapba se kerül az elején).
 
Elobb letrejon a foszakacs kepessege, mindenestul. Ezutan vizsgaljuk a lenyek eletpontjat, de addigra az mar nincs jatekban.
 
Sziasztok!

A minotaurusz főszakácshoz egy kérdés:
Tegyük fel, hogy egy lényem, rajta egy izom, és 1 ÉP-be sebzik. Én szeretném használni a szakács képességét, hogy a lényről levegyem azt az izmot és kézbe vissza vetessem. Mikor leveszem az izmot, akkor a lény 0 ÉP-re "sebződik". A kérdés tehát, hogy a sebződés miatt előbb kerül-e a gyüjtőbe, mint hogy visszavenném, vagy egyből visszakerül a kezembe és nem számít, hogy 0 ÉP-be sebződött?
 
Köszönöm.
 
Ezt hányszor kell még leírnom? Nincs ilyesfajta kivételezés az angyalokkal. Nem így voltak tesztelve. Az angyal köteléket csak az angyal altípus üti ki. Pont.

Üdv: Kyb
 
Arról van már döntés, hogy azok a lapok, aminek angyal szó szerepel a nevében, azok angyal altípusúnak számítanak?
 
Nem dragithatja.
 
Drágítják ennek a lapnak a kijátszását a Keltető/Járj, vagy nem? Ez lenne a lényege a kérdésemnek.
 
Tovabbra sem ertem.
 
Emiatt a lap miatt:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=2211
 
Ez miert fontos?
 
Lehet egyértelmű, de inkább megkérdezném: Jól értelmezem, hogy egy Hegymélyi keltető, vagy Lassan járj! drágítása nem minősül hatásnak? (Kódex 97.)
 
Köszönöm! Remélem ezt nem fogják faq-zni

Ahhoz, hogy ne tegyék félelmetessé a játékot a kezdők számára, a beholdernek az lett irányelve, hogy minél tömöröbben fogalmazzanakk és egy lap szövege ne legyen több 6-8 sornál. Ezért van a megszüntetés: x ép is. (többi lapnál a szárnyak, reakciódrágítás stb.)

Arról lehet vitázni, hogy ez jó-e vagy nem, de az átállási időszak sok ehhez hasonló kérdést fog szülni.
Érdekesség, hogy a Kurtz 10 év alatt végzetúrból ember lett, hogy az új játékosoknak ne legyen gondja a végzetúr szabállyal. Ebből meg az következik, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyikkel játsszol: a régit, ha 20 meccsen egyszer kijátszod, akkor képes, hogy felfalja a szörnyeket, de a régit meg elő tudod rántani ember kötelékre.
 
Nincs ilyen, hogy a régi lap is azt tudja, mint az új. Egy lap alapvetően azt tudja, ami rá van írva, kivéve ha egy FAQ vagy pontosítás ezt felülírja. Ezek szerint a régi Enkala jobb, mint az új. Ez nem az első ilyen eset lenne; van, amit ezek közül FAQ-ztak, mert hibás volt az új szövegezés (pl. Rox), van, amit nem.
(Megjegyzem, szerintem nagyon rossz, hogy ilyen különbségek vannak, mert emiatt, ha optimálisan akarsz játszani, a régi Enkalát kell használnod, akkor meg minek lett újra kiadva...)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.