Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A vágyódás gyűrűje
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A vágyódás gyűrűje című Earthdawn könyv borítóképe.
Nézz szét a galériában!
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Rémháború!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8182)
Legendás cél: 1000 lap (19)
HKK kérdés? (47160)
Lapötletek (64986)
TOBORZÓ! (31)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (226)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - jelző

(AK104) Nincs szörnykomponens a Hullaféreg jelzőben. Bár a Hullaféreg szövege azt mondja, hogy a jelzők képessége mindenben megegyezik a lapéval, de ez csak a képességekre vonatkozik, természetesen a jelzőkben továbbra sincs szörnykomponens, mint ahogy az idézési költségük is 0.
(AK120) Minden jelző idézési költsége 0, azonban ez alól a régi Illúziósárkány kivétel volt. A mai versenykörnyezetben azonban és sok problémát okozhat, így mostantól mind az új, mind a régi Illúziósárkány jelző idézési költsége 0.
(AK130) Hatás: Gyakran merül fel az a kérdés, hogy mi is minősül pontosan hatásnak. Újabban főleg jelzők kapcsán vetődik ez fel. Természetesen a kézben, asztalon és gyűjtőben levő lapok képességei hatások. Ugyanígy hatások az önálló jelzők képességei is (pl. A Fegyverkovács (új) dobótőrei). A legfogósabb kérdés a lapra rakott jelzők témája. Az egyik legtipikusabb lapra rakott jelzők, a méregjelzők eddig sem számítottak hatásnak. Ebből a példából kiindulva a lapra rakott jelzők állandó képességei nem hatások. Ilyen jelzők még például az öregítés jelzők. Konkrét példával élve Uwallát (új) eddig is le lehetett mérgezni, de most már az is egyértelmű, hogy az öregítés jelzők is megölik (pl. Nekromanta enyészúr). Azonban a lapra rakott jelzők aktiválást igénylő képességei már hatások. Ilyen pl. a Csáp entitás által adott testrész jelzőkkel okozott sebzés. Ha már a testrész jelzőknél tartunk, fontos azt is megjegyezni, hogy a testrész jelzők (Csáp entitás, Galetki szanitéc) minden szempontból testrésznek számítanak, de nem önálló jelzők. Lapra rakott jelzők, így semmilyen olyan forrás nem szedi le őket, ami önálló jelzőkre hat.
(AK131) Hogyan másolnak le a másoló lapok olyan lapot, ami elvesztette a képességeit? A másoló lapok a lapot mindig az alapállapotban másolják, kivéve ha valami olyan állandó változás érte, amit nem egy másik lap vagy jelző biztosít. Ilyen állandó változás jelenleg csak egy fajta van a HKK-ban: a képességek elvesztése. Az összes többi állandó változást egy lap vagy jelző adja a lapnak, mivel nincs olyan varázslatunk vagy hatásunk, ami anélkül változtatna permanensen egy lapon, hogy jelzőt vagy lapot rakna rá vagy az asztalra. Ha a másoló lapok tehát képesség nélküli lényt másolnak, az nem kap képességet, az egyszerűség kedvéért akkor sem, ha a képességeit csak időlegesen vesztette el. Tudjuk, hogy van olyan lap (pl. a Klónozás (új)), aminek a szövege értelmezhető másképpen is, de az egyszerű szabályokra törekvés miatt ez minden másoló lapra érvényes, függetlenül attól, hogy a másolás szövege hogy van megfogalmazva. Egyetlen kivétel van, amikor a képességet a lap úgy veszti el, hogy kap egy jelzőt. Ilyenkor a jelző veszi el a képességet, ha ez lekerül róla, a lap is visszanyeri a képességeit. Mivel a másoló lap a jelzőt nem másolja, ezért az esetben a másolt lapnak lesz képessége.
(AK141) Nem önálló jelző a Galetki sebész által adott testrész jelző. Az önálló jelző az, amit nem lapra kell tenni. Ez, bár testrésznek számít, de nem önálló jelző.
(AK143) Lovas altípusúnak számítanak a Két lovas eljövetelével kapott jelzők. Minden olyan jelző lény, amelynek a neve egy altípus neve, olyan altípusnak is számít egyben, akkor is, ha a lap ezt külön nem mondja. Pl. a quwarg jelzők mindig quwarg alítpusúak.
(AK21) Az univerzum tengelyénél áldozhatok jelző lényeket is. Amennyiben egy lap lényekre hivatkozik, akkor a jelző lényekre is vonatkozik. A lapokra ható kártyák természetesen nem vonatkoznak a jelzőkre.
(AK24) A pénz szentélyével egy körben végtelen számú 0 idézési költségű lényt vagy bűbájt, esetleg jelző lényt vagy bűbájt leszedhetek. A pénz szentélyét egy körben bármennyiszer használhatod, ennek csak a szörnykomponenseid száma szab határt, a 0 idézési költségű lapok leszedésénél pedig még az sem. Jelzők idézési költsége 0, így rájuk is működik az ötlet.
(AK40) Az összes olyan lap, ami lények (és nem lény lapok) gyűjtőbe kerülésére hivatkozik, az érvényes a jelző lényekre meghalására (játékból való kikerülésére) is. Így Silistra akkor is szintet lép, ha egy jelző lényem hal meg.
(AK91) Kijátszhatom a Gyors növekedést a lényemen levő méregjelzőkből is. Elég bonyolult lenne követni, hogy most azt a méregjelzőt, gyengülés jelzőt, vagy bármilyen egyéb jelzőt ki rakta a lényemre, így egy egyértelmű szabályt hoztunk ebben a kérdésben: az a te jelződ, ami a te lapodon van, függetlenül attól, hogy ki rakta rá. Vagyis a te lapjaidon levő bármilyen jelzőt felhasználhatsz a Gyors növekedéshez.
(AK97) Hogyan működik a Köd képessége az AK91-ben megjelent szabály alapján, miszerint azé a jelző, akinek a lényén van? Kijátszhatok-e Gyors növekedést (egy vagy két önálló, vagy lapra rakott jelzőt kell áldozni a kijátszásához) a lényeimen levő ködjelzőből? Jó kérdés, mivel így ellentmondásba kerülünk a Köd eddigi gyakorlatával, és egyben az eredeti céljával is. A Köd> tehát kivétel lesz e szabály alól, a Köd jelzők továbbra is a Köd kijátszójáé maradnak. Az AK91-ben megjelent szabály egyébként főleg azért lett bevezetve, mivel méreg, gyengülés meg hasonló jelzők esetén gyakran körülményes számon tartani, hogy melyik jelző milyen forrásból került a lapra. A Ködnél ez nem fog problémát jelenteni.

Létrehozás: 2003. október 10. 23:45:04
Utolsó frissítés: 2024. július 10. 13:13:59
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.