Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Keresztutak
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Karomnak, a Keresztutak című könyv főhősének rengeteg kaland és veszély közepette kell bebizonyítania rátermettségét.
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Legendás cél: 1000 lap (22)
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (24)
Lapötletek (64987)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Jégmágus kt. alakulna (9372)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Troll altípusra kerestem rá és azt dobta fel, hgy Daev, a vidéki aki egy kalandozó ember. Vagy ez nerfelve lett és már troll? :-)
 
Vagy esetleg lehetne használni az ÚN lapok BÁRMELY korábbi verzióját és semmi macera nincs.
Ha egy lap korábbi verzióját erősnek ítéli meg a tesztelőcsapat az ÚN metába, akkor azt nem újítják fel és nem jön ki friss foilban.
 
Nekem is feláll a szőr a hátamon az ilyen jellegű idióta szabályokon.Maximálisan támogatom, ha a lap érdemben ugyanazt tudja lehessen használni bármely kiadott verzióját!!!!
 
A honlapon a következő definíció áll rendelkezésünkre:
Egy régebbi lap lényegesen eltér az új verziótól, ha**:
- eltér a két lap idézési költsége; lény esetén a sebzése/életpontja; építmény esetén a strukturális pontja.
- ha a két lap képességei és hátrányai nem egyeznek meg egymással. (De nem tekintjük lényeges eltérésnek, ha az S, K, E, J ikonokat szöveges leírás helyettesíti, vagy a leírásban csak a szórend, vagy a konkrét szóhasználat tér el, de azok működése a két lapon megegyezik.)
- ha a két lapon a keretükben található ikonok eltérőek. (De nem tekintjük lényeges eltérésnek, ha a hiányzó ilyen ikont a lapon szöveges leírás helyettesíti. Pl. villám, reakciódrágítás, repülés, stb.)

A Zilak-din konkrétan ugyanazt a szöveget használja
Aranymosó serpenyő megfogalmazásban eltér, de gyakorlatilag ugyanazt tudja.
Erős gyenge (Árnyékhold) eltér, mert a régi hatásra működik, az új forrás (varázslat+hatás)
Ha van ígéret arra, hogy a felkutatott lapokbe bele kerülnek az ÚN közé, akkor szívesen teszek bele időt és energiát, de feleslegesen nem...
 
Sokkal egyszerűbb és játékosbarát hozzáállás lenne az, hogy: Lehet használni a lapoknak azonos nevű verzióját, ha az nem tér el lényegesen tőle."


Egyszerűbb sajnos nem lenne, mert ez, hogy mi mennyire tér el, igen nehezen definiálható fogalom. Ebben eddig is már óriási mennyiségű munkaóránk van. Ha azonban valaki (valakik) vállalják, hogy készítenek egy listát arról, hogy a jelenlegi rendszert mivel bővítsük ki (tételes felsorolás), beleértve az ezzel kapcsolatos kommunikációt a többi játékos felé (ez miért nincs a listán, ez miért van rajta) és a játékosok ezt a kiegészítést elfogadják, szívesen megcsináljuk!
 
Az ÚN lapok között a Griffőnix (tükördimenziós kiadás) nem szerepel, de a szabály szerint "Lehet használni a dátum szerint egyébként engedélyezett lapoknak eggyel korábbi, azonos nevű verzióját, ha az ultraritka vagy 2011-nél nem régebbi, és nem tér el lényegesen tőle." Az ÚN lapok között játszható lapnak hozza a Démoni Bölcsességet (2009), Manakorongot (Sárkánymágia 2006, Végzetúr 2009), Kontinuum szűkítést (2010).

Nyomorult quwarg (2009) tóken tehát használható, de persze nem minden tóken van az ÚN listában benne (Nekromanta csontváz, Moa torpedó stb)

Véleményem szerint ez az egész 2011-es és eggyel korábbi szabályoknak nem túl sok értelme van. Versenyen is okozott ez már problémát Hegedűs Márkot emiatt beóvták versenyen Goblin kulacs (2014). Én is hívtam bírót a zénes Goblin kulacs miatt, de a célom akkor sem az óvás volt hanem a szabály hibásságára akartam felhívni a figyelmet, de nem történt sajnos változás. Természetesen nem is éltem az óvás lehetőségével és ki is kaptam azon a meccsen.

Sokkal egyszerűbb és játékosbarát hozzáállás lenne az, hogy: Lehet használni a lapoknak azonos nevű verzióját, ha az nem tér el lényegesen tőle." Az ÚN játékra gyakorolt hatása ennek a szabálynak a finomhangolása gyakorlatilag nulla.
Cserébe újrakezdő játékosok a például a zénes Zilak-din főkancellárt is betehetnék versenyen a pakliba. A 11. kiadás nem kapható már sehol, így kibontani nem lehet...
Több ilyen lap van természetesen szerintem a játékosok is szívesen segítenek összeszedni ezeket a lapokat...
Jó lenne ha a tesztelésen egy pár percet szánnátok erre.
 
Néhány ötlet/észrevétel:
- Hasznos lenne, ha a valahogy megjegyezné, hogy a lapokat képekkel vagy listában jeleníti meg a lapkereső. Ha jól látom, jelenleg a kép a default, de ez sok találatnál nem túl hasznos, és hiába állítom be magamnak, már ha keresések között oda-vissza megyek, az is visszaállítja defaultra. A legjobb az lenne, ha ezt valahogy megjegyezné az oldal, vagy ha mondjuk 1-3 találatot (ez a szám mondjuk eszköz-, felbontás-, és képernyőméret-függő) képpel jelenítene meg defaultból, a többit listában. (A régi lapkereső is ugye hasonlóan csinálta, az szerintem elég jó megoldás is volt.)
- A lapkereső alján a nagy szürke sáv nekem alapértelmezésben jócskán rálóg az első találatként megjelenített lapkép aljára, és ha teljesen letekerek az oldal aljára, még akkor is egy kicsit.
- Bizonyos lapok képei nem jelennek meg, csak karikázik, hogy tölt. Gyanúsan azok a lapok ezek, amiknek van védnökölt verziója (Tarimász, Vlagyimir, Óriás griff stb.). Listás megjelenítésben rendesen megjelennek.
- A régi lapkeresőben azoknál a lapoknál, amiknek több verziója is megjelent, volt egy-egy link a régebbi vagy újabb verziókhoz (bár megjegyzem, ezek gyakran hiányosak voltak). Valami hasonló lehetne itt is, de úgy, hogy az összes változat fel legyen sorolva, nem csak az eggyel újabb vagy eggyel régebbi, mint a régi lapkeresőben.

Távlati/nagyobb ötletek:
- Szuper lenne, ha a "Mai versenyek" rész, azaz kvázi a sorsoló programnak a játékosok felé lévő interfésze is átkerülne erre az új felületre, ami lényegesen felhasználó- és mobilbarátabb, mint a Behó honlap. Látom, hogy a versenykiírások már ott vannak most is, szóval csak remélni tudom, hogy ez tervben van.
- Nagyon hasznos funkció lenne (tudom, ez már nem szorosan a lapkeresőhöz tartozik), ha a versenyeredményeket be lehetne diktálni a sorsolásokat tartalmazó felületen (ha mindkét játékos ugyanazt diktálja, akkor bekerülne az eredmény). Plusz én még mindig tartom, hogy a sorsoló programnak a kezdő játékost is kéne sorsolnia, ami statisztikakészítéshez se lenne utolsó.
- Végső soron pedig igazán az lenne menő, ha ehhez az egészhez lenne egy app is (akár csak annyi, hogy egy kvázi böngészőként megjeleníti a mobilos weboldalt). Az, hogy egy app tud valós idejű értesítéseket küldeni verseny előtt/közben, hatalmas plusz lenne (forduló kezdete, ellenfél személye és asztal száma, idő lejárta figyelmeztetés, vagy akár egy folyamatos stopper notification).
 
Köszönöm.
 
A régi pakliszerkesztőt használja a srác.

Varell: megengedni berakni, aztán beküldéskor összevetni a verseny dátumával, és ott szólni, ha azon még illegal?
 
Baraty most kalapálgatja a rendszert, a gyevi biró (meg akkor gondolom a Samael) beállithatósága csak átmeneti hiba, hamarosan javitani fogja.

Varell is csak februártól használható, ezért nem tudod berakni.

Erre egyébként szivesen látok konstruktiv javaslatot, hogy ez hogy működjön, mivel ha egy lapot a használhatóság előtt lehet berakni, akkor lesz, aki azt mondja, "a pakliszerkesztő engedte, azt hittem, legal" de ha csak aznaptól, akkor meg már előző 2 hétben nyúznak minket hogy nem tud a pakliszerkesztéssel kisérletezni.
 
Bekerült pár fejlesztés/bugjavítás:

Lapkereső:
- 200-as limit kitolva 1000-re, de ha a lapok képeit jeleníted meg, akkor ott csak 200 látszik egyszerre
- képmegjelenítő nézetben hover-re megjelenik a lap kiadása és gyakorisága
- keresésnél megváltozik a címsorban a link, így lehet bookmark-olni egy-egy keresést (itt még finomítani kell a böngésző gombos oda-vissza ugrás az oldalak között)
- ha nincs semmilyen keresési feltétel megadva, nem indul el a keresés
- "Magas VP-s lapokra keresve, valami oknál fogva a találatok közé rendezi a „A levegő síkja”, „Az élet földje”, a „Kincses sziget”, és a „Ködváros” lapokat." adat bug volt, javítottam

Egyedi lapmegjelenítő:
- hover-re megjelenik kiadás (évvel együtt), és a gyakoriság
- kiírjuk a lap alá a megjelenés éveit

Pakliszerkesztő:
- a pakli nevére kattintva is bejön a szerkesztő
- egy lap színének jelzése folyamatosan aktív (rövid csík a megfelelő színnel a laptól balra)

A többi javaslat/bugjavítás is készül.
 
Üdv!
Szeretném megérteni, ezért újra megkérdezem.
A Pakliszerkesztő régi változatát használom - ha ez számít...
A váci ÚN nemzedék versenyre készülve, elkezdtem összerakni egy paklit.

1., A Gyevi bírót - ha jól olvastam - nem lehet használni fenruár 1-ig, de ezt nem jelzi problémának a pakliszerkesztő. Az ÚN leírásban szerepel, hogy: "**Arra, hogy pontosan mely lapok használhatók és melyek nem, precíz referenciát ad a HKK pakliszerkesztő."

2., régi Varell-re azt mondja apakliszerkesztő, hogy túl régi lap, nem használható. De a FOIL januárban megjelent, akkor a régi miért nem használható?

Kérek szépen két választ, hogy a paklit össze tudjam rakni. Köszönöm.
 
Értem, ez sajnálatos. Köszi az infót!
 
Igen, sajnos pont ez a probléma: nincs elrakva minden egyes nyomdai ívből.

Ettől függetlenül, pdf-ek vannak, és amikor előjött ez a probléma az ÚN bevezetésekor, hogy vannak foil reprintek más dátummal, akkor rászántam az időt, és az összes elérhető általam ismert foil reprintet összevetettem a saját példányaimmal, a pdf-ekkel és a lapkeresős verzióval. Igy meg is találtam, hogy milyen reprintek voltak, ezek fel is kerültek, talán erről még hír is volt. Amiről most beszélünk már, az csak a 2-3 lap ami kimaradt valahogy, hogy van-e még ilyen, én annak megállapítására sajnos semmilyen módszert nem tudok, én ezek beazonosítására és megkeresésére megtettem minden tőlem telhetőt. Ha kimaradt valami, jelzitek, és pótoljuk. Szerintem ha van még valami, az kb. 0-2 db lap lehet.
 
Utólag pedig semmilyen módon nem tudom ezt megállapitani.

Tán nincsenek meg nálatok X évre visszamenőleg a leadott nyomdai ívek? Szerintem nagyon rossz esetben is 1 ember 1 napi munkája lenne ezeket átnézni, összeírni minden olyan lap-dátum párost, ami nem a nagykiegészítős íveken van, innentől már csak össze kellene fésülni ezt az adathalmazt a lapkeresővel.

És nem, sajnos nem 100%-ban elméleti kérdés ez az egész. Nekünk volt már olyan versenyünk, ahol a nevezés során odajött valaki, és megkérdezett minket, hogy lehet a sima Dungeonnel játszani, mert ő úgy tudja, hogy van foil verzió más dátummal. Mi nem tudtuk ezt megerősíteni, a lapkereső sem tudta ugye, de jóhiszeműségből engedtük, és végül nem is volt belőle gond. De ha esetleg kiderült volna, hogy téves volt az infó, az brutálisan kellemetlen lett volna mindenkinek.

A windowsos téma nagyon sántít. Ez nem egy random bug, hanem a (racionális megközelítéssel) kötelező pakliszerkesztő a user szemszögből legalapvetőbb funkcióját (pakli validálása adott formátumra) nem képes maradéktalanul ellátni.
 
Ez akkor lenne egy nem 100%-ban elméleti kérdés ha nem válaszolnánk meg és javítanánk kb. mindent 1-2 napon belül, ha jelzi valaki...
 
Leírom akkor részletesebben, hátha úgy érthető lesz.

Azt, hogy melyik lap mikor jelent meg, meg mikor lett újrakiadva, meg mikor lett foilosban kiadva, mi magunk vittünk fel, manuálisan, egyenként, nem valami mesterséges intelligencia tudja ezt automatikusan vagy hasonló. Több ezer lapról van szó. Előfordulhat 1-1 pontatlanság. Attól, hogy valaki azt mondja, hogy "a kiadónak kötelessége hogy az adatbázis tökéletes legyen", még nem feltétlenül lesz az. Ez nagyjából olyan, mint amikor a Windows 7 után kijött a Windows 10, és te felháborodottan kelnél ki magadból, hogy abban még van programhiba, és ez hogyan lehetséges, hogy nem hibátlan a program???

Emberek vagyunk, sok ezer lapot vittünk fel az adatbázisba az ÚN bevezetése ELŐTT, amikor még nem volt jelentősége, hogy egy lap foilos verziójára valamiért eggyel későbbi dátum került. Nem birtokoltam a jövőbelátás képességét és nem tudtam előre, hogy ez szükséges lesz. Utólag pedig semmilyen módon nem tudom ezt megállapitani, mert ha még végig is nézném egyenként az adatbázisban levő 10.000+ kártyát fogalmam sem lenne, hibás-e valamelyik.

Most volt az ÚN váltás, ez évente egyszer van, ekkor együtt észrevesszük, jelzitek, hogy van esetleg összesen talán 3-4 lap, amit módositani kell. Ez miért nem jó igy?
Nem "feladata" ez senkinek. Egyszerűen talán csak természetes, hogyha valaki hibát talál, udvariasan jelzi, és örül neki, hogy a lehető legrövidebb időn belül korrigáljuk.
 
Többször futottam már bele én is, hogy valami nincs vagy nem úgy van a lapkeresőben, ahogy kellene.
Persze ilyenkor mindig jeleztem, de ez egyáltlaán nem a játékosok feladata lenne.
Nem ez a majd úgy is jelzi valaki hozzállás kellene alapvetően szerintem.
Nagyjából a legkevesebb lett volna (lenne) az, hogy ha már van egy hivatalos szerkesztő (aminek a használata a legtöbb versenyen kötelező/nagyon erősen ajánlott), akkor rászán a kiadó pici plusz effortot és szépen átnéz mindent és mindent felvezet. Ezt ugye egyszer kell csak megcsinálni, mert utána a szoftver tudni fogja és cserébe a hasonló picit rossz szájízű elégedetlenkedő felhasználoktól is megkíméli az embert.

Persze az a része tök jó, hogy szinte azonnal javítva vannak a bugok, de azért ne ez a legyintés legyen a témával kapcsolatban, hogy hát majd úgy is jelzik, ha valami nem okés.
 
BUG:
Az új pakliszerkesztőben a mai Ligás versenyt nem tudtam kiválasztani...

A régi szerkesztőben ki tudtam választani és ott mutatja is a beküldött paklik között. Az új szerkesztő ennek ellenére még nem mutatja a versenyre beküldött paklik között.
 
Nem tudom, miért nem a kiadó dolga 100%-osan tartani egy ilyen listát.
De tegyük fel, hogy valóban a játékosok dolga erre odafigyelni.
Mi a hivatalos versenyszabály arra az esetre, ha tudom, hogy egy lapnak létezik ÚN legális verziója, de a pakliszerkesztő nem engedi (tehát ott helyettesítem valamivel), és nekem is csak a régi verziója van meg?
A "tudom" jelen esetben mondjuk azt jelenti, hogy egyszer valakinél láttam cseremappában, megörültem, hogy "jé, ez még használható", de amúgy nincs róla fotóm, és amiből indult az egész a beho lapadatbázisában sincs benne.
 
Minden ugyanazt az adatbázist használja.

Az új megjelenésekkor most már felviszünk pontosan minden adatot, de az ÚN előtti megjelenéseknél még nem volt akkora relevanciája, hogy egy foilos reprintre milyen évszám került rá. Szerencsére ha bármi eltérés van, úgyis észre fogja valaki venni, és azonnal javitjuk. Mint ahogy most a Mindent a hatalomértnél is felvittem, hogy volt 2020-as kiadás.
 
Van 2020-as verziója a Mindent a hatalomért-nak is, foilban biztosan, simában nem tudom. Sárkánykőn meg is tekinthető egy fénykép róla, szóval tuti létezik.
 
Valoszinu erdemes lenne komolyan atnezni Beho belso meloval is ezt a pakliszerkesztot es/vagy ezt a lista oldalt, es/vagy a lapkeresot, hogy minden jol legyen benne. Es ezt minden lapmegjeleneskor ujra.

Es mondjuk 1-et (vagy tobbet) akkor jogosan kinevezni "etalonnak", hogy "ez alapjan tudsz keszulni az UN versenyre, es ez mindig tokeletesen upbate-elve van mindenfele turpissaggal (uj foilok hatasa stb), bizhatsz benne".
 
Az utólag engedélyezett lapok mind manuálisan lettek beállitva, azért is jó, hogy van egy ilyen lista, mert lehet utólag ellenőrizni.

Az említett lapokat javítottam, köszönöm az észrevételt! A listázó oldal holnap fog frissülni.
 
Én nem tudok erről, szerintem csak a Tetranomáliának volt. (Amit nem tudom, miért nem jelent meg a listában, valszeg mert tegnap javitottam, de korrigálni fogjuk, köszi Balázs.)
 
Ill. szerepel a Víziókban megjelent Cselvetés, aminek elvileg nem kellene az évszámkorlát miatt. (És a pakliszerkesztő is engedi.)
Ill. nem szerepel a 10. kiadásos Az erős ereje, pedig ugyanaz, mint a 2020-ban megjelent promolap. (És a pakliszerkesztő sem engedi a 10. kiadásosat.)
 
Ezt ismertem, köszönöm!
Amiatt írtam csak, mert ha jól tudom pl. a Mindent a hatalomértnek is van 2020as változata.
 
Ezen az oldalon a Tetranomalia pl. nem szerepel.
 
"De szivesen megcsináljuk ezt is, hogy a lapkereső a lap alá felsorolja, mely években jelent meg."
Ennek én örülnék.
 
Van már egy oldalunk:
http://beholder.hu/blog/ujnemzedeken_hasznalhato_lapok
Ahol darabra lebontva meg tudod nézni, mely lapok használhatók únen. De szivesen megcsináljuk ezt is, hogy a lapkereső a lap alá felsorolja, mely években jelent meg.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.