Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Raia előtt
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Raia, a Napisten követői a jóság teljes elkötelezettjei. Messziről megérzik a gonoszt. Oltáraik a felkelő napot szimbolizálják, szívük az örök jóakarás lángjával ég.
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendás cél: 1000 lap (22)
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (24)
Lapötletek (64987)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8187)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A Nemzeti Bajnok - 2014.

Hogyan ismerted meg a HKK-t, mióta játszol?

A HKK-t még iszonyat kis tökmagként ismertem meg, általános iskola második osztályban egy osztálykirándulás alkalmával került elő délutáni pihenő alatt, valaki hozott egy alappaklit. A játékszabályokat nem ismertük, de rögtön magával ragadott az egész, varázslatok, mágia, szörnyek, woaaa! Mi kell még? Ahogy hazaértem rögtön elkezdtem rágni a szüleim fülét, hogy hagy legyen nekem is HKK-m, az első bontott paklim egy Ezüsthajnal volt. A szerelem kicsit megtört, az osztálytársaim abbahagyták közel egy év után a lapok gyűjtését, egyedül meg nekem sem volt túl sok kedvem hozzá. Aztán pár évvel később gimnáziumban pár barátommal kezdtünk el újra gyűjteni (és ekkor már játszani is),  végzősként találtam rá a Dungeonre 2006-ban, majd 2007 januárjától versenyzem aktívan. Azt, hogy mekkora volt a szerelem az is mutatja, hogy az egyik osztálytársamnak karácsonyra Sárkánymágiát vettem, de egyszerűen nem bírtam ki, kibontottam még hazafelé. Másnap vettem egy új paklit, de azt is kibontottam. Ezek után úgy döntöttem, hogy inkább egy pólót kap.

Mik a kedvenc lapjaid, paklikoncepcióid?

52 lapos francia, ha esik a Royal. :) Régebben főleg a pasziánsz paklikat kedveltem, de azokat, amikkel igazán hosszan kell gondolkodni (pl. Mindentudóra építő), ezek a mai hokik nem nagyon fekszenek nekem, bár ha találok egy végtelent, azt nagyon szeretem kipróbálni, de manapság csak korlátozott formátumon merek bevállalni ilyen jellegű paklikat, egyszerűen a hagyományos meta túl brutális ezeknek. Idén elég sokat játszottam lila Legfőbb követőre épülő paklikkal, még februárban találtam ki az Elenios követőre (Molluszk helyett) épülő változatát, egy speciális egylapos versenyre vittem el és hat per négyet mentem, vállalható. Nagyon sok erőt érzek a morfok ilyen jellegű felhasználásában (kikeresem kékként, kirakom lilaként), dupla counter, dupla leszedés...és ki tudja. mi jön még! Jelenleg ez a kedvenc paklim, bár kezdem unni, hogy nem húzok lapot a játék elején. Kedvenc lapom nem igazán van, szívesen játszom mindennel amiben látok fantáziát. Nagyon sokáig Zu'lit sárkánya volt amúgy a favorit, csak sajnos minden dekkemből kikopott.

Hogyan készültél a Nemzeti Bajnokságra?

Az eddigi Nemzetik a bőség jegyében teltek, ha nem is rendelkeztem mindig óriási gyűjteménnyel tudtam, hogy kihez fordulhatok a hiányzó lapokért. Ez az opció most letiltódott a projekt miatt, így egyáltalán nem volt egyszerű felkészülni. A legfontosabb az volt, hogy minél gyorsabban találni kellett egy olyan paklit, ami bírja a hagyományos metát (roulette) és főleg olcsó lapokból álljon, hiszen összesen (a kódos lapokkal együtt) a két pakli teljes költségvetése 15.000 forint, ami igazán sovány. Kétszer elmész Moféval ebédelni és el is ment az egész! Az egylapos dekk amúgy sokkal hamarabb összeállt, mint a hagyományos, egyszerűen sokkal tanácstalanabb voltam (egyszer elkezdtem összerakni egy kalandozó hordát, amiről elég gyorsran Legfőbb követőre váltottam). Mindkettő részt vett zárt ajtós és nyílt teszteléseken is, a hagyományosról Zsoltival és DM-mel konzultáltam sokat, az egylaposban pedig JuFe-val beszéltünk át szinte mindent. Köszönöm még egyszer a segítségüket!

Mesélj az első két napi paklidról, és hogy hogyan szerepeltél velük!

Ugye az ősi cél, hogy két nap után hét győzelemmel és legalább egy döntetlennel állj, ez jelenti a biztos bejutást, ha ötven körüli (inkább az alatti) az indulók száma. Ha az első nap legalább négy win megvan, akkor sokkal nyugodtabban vágsz neki a másodiknak, kevesebb kockázatot kell vállalni (értsd: nem kell dekket swappolni az utolsó pillanatban). Az első napos hordámmal három győzelmem és egy döntetlenem lett, sajnos a döntetlen a saját hibámnak köszönhető, erre a játék után jöttem rá (Mosiékkal beszélgettem, és az egyik lap működését sajnos rosszul tudtam), örülök, hogy ez nem került sokba, gyorsan túltettem magam rajta. Ilyenkor semmiképp sem szabad rágódni, csak a fókuszálás és a teljes koncentráció! A második nap Fortuna végre megfogta a kezem, és a harmadik nap végéig el sem engedte. Itt szintén egy Legfőbb követős (Antimágikus rakshallion, Homályúr, Tokozó rakshallion, Chara-din követője) hordával játszottam. Egyszerűen hihetetlenül erős a tokentermelés egylaposon, a legnagyobb ellenfeleimet (Arochos és Átkozott követős Lassan járj! paklikat sikeresen elkerültem). Négy győzelmet és egy döntetlent hozott a pakli, amivel tizenkettedikként jutottam tovább és egy pontot vittem tovább. Erre azért volt óriási szükség, mert ha a draft alapszakaszán véletlenül összeszedek egy vereséget akkor is tovább lehet jutni vele.

Mennyi múlt a szerencsén, és mennyi a tudáson? Mennyit számított, hogy mennyit hibázol te és mennyit az ellenfeled?

Igazából mindhárom nap az ellenfeleim többet hibáztak, mint én. Úgy gondolom, hogy nagyon hosszú ez a három napos rendezvény, sokan nem bírják ideggel vagy éppen fizikailag, a topon kell lenni végig, fókuszálni, ha szükség van rá kétszer, háromszor vagy még többször átgondolni egy szituációt. Főleg a harmadik napon van erre szükség, míg az első két napon lehet korrigálni az egyenes kieséses szakaszban már a Nemzetibe kerület egy-egy kisebb hiba is.

A harmadik napon mi volt a lényegesebb, a draftolás vagy maga a játék?

Idén hihetetlenül sokat draftoltunk mindenféle kiegészítőkből. Ezt már sokszor elmondtam, nekem a draft a HKK csúcsa, a legélvezetesebb formátum. Nagyon szeretek gondolkodni olyan paklikon, amik az addigi draftmetát fenekestül felfordítják, amire senki sem számít. A draftolásnak legalább akkora jelentősége van, mint a játéktudásnak, hiszen ha nem draftolsz jól, akkor hiába vagy bármilyen jó játékos, nem fogod bírni a tempót, és fordítva.

Mennyire számított, ki ül melletted a drafton?

Amikor a Dungeonben draftoltunk augusztus közepén valami para volt az ültetésnél, és valaki megkérdezte, hogy most miért fontos az, hogy ki ki mellett ül. Elmagyaráztuk, hogy mennyire fontos az, hogy ki kit szűr. Ott például még ötödik picknek találtam Crimsont, itt az első után nem. A verseny előtt nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy ki mellett mit draftolok, végül arra jutottam, hogy itt már nem igazán van olyan, hogy rossz játékos, maximum tapasztalatlan draftoló. Az első boosterben egy Manaregenerációt bontottam, ebből még bármi lehet, azonban Szata mellettem egy Emésztő ködöt engedett tovább (valószínűleg egy Crimson miatt), így ez fixen kontrollba sorolt. Vagyis igen, igenis sokat számít, hogy ki ül melletted.

Mekkora esélyt adtál magadnak a verseny előtt a cím megszerzésére? Mit éreztél, amikor tudtad, te vagy a Nemzeti Bajnok?

Azt nehéz volt megbecsülni, hogy milyen esélyekkel indulok a cím megszerzéséért. Kritikusnak a tizenhatba jutást éreztem, sokkal több jó játékos van, mint ahány hely, így nyilván lesz olyan játékos, akinek itt nem lesz helye. Miután bejutottam úgy gondoltam (főleg az idei draft eredmények alapján), hogy ha a csillagok úgy állnak, akkor lehet esély a cím elnyerésére. Ehhez maximális odafigyelésre, nagyon jó játékra és egy iszonyat nagy adag szerencsére is szükség van. Hogy mit éreztem a győzelem pillanatában? Nos, fülfájást, mert JuFe épp abban a pillanatban hívott és üvöltött bele a fülembe, hogy ISZONYAT! Amúgy leírhatatlan, de főleg a másnap reggel a durva, felkelsz, és tudod, hogy te is egy szűk réteg tagja vagy, ezt a címet már senki nem veheti el tőled.

Mit tanácsolsz a HKK versenyzőknek, hogyan készüljenek fel egy Nemzeti Bajnokságra?

A legfontosabb, hogy nem szabad ráfeszülni. Semmiképp sem. Nincs nuts, nincs olyan pakli, ami mindent megver. Ne görcsölj rá, itt nincs mit vesztened. Főleg amatőr játékosok hajlamosak néha túlstresszelni az egészet, nekik azt tanácsolom, hogy olyan koncepcióval induljanak, amivel szeretnek és tudnak játszani, ismerik a működését és jól pörgetik. Egy kis szerencse mindig kell, és ha idén nem jön össze? Akkor majd összejön jövőre! Rengeteget lehet tanulni a Nemzeti alatt.

Mik a jövőbeli céljaid?

Ha már egy Nemzeti összejött nagyon szeretném Magyar Attila bravúrját megismételni, úgy tudom, hogy a HKK történelmében jelenleg ő az egyetlen olyan játékos, aki egy féléven belül nyert Nemzetit és HSZ-t is. Remélem, hogy én lehetek a második, de az oda vezető út igen rögös, hiszen a Kezdő Dév projekt folytatása mellett tettem le a voksomat (a díjazást nem viszem bele), a félév végéig mindenképpen, aztán meglátjuk még meddig.

Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek azt a rengeteg támogatást amit kaptam, baromi sokan szorítottátok végig velem ezt a három napot.

Nélkületek nem sikerült volna!

Köszönjük az interjút!

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: A Nemzeti Bajnok - 2014..

Létrehozás: 2014. szeptember 4. 12:49:59
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.