Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Árnytündér valóság
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az éjfekete köntösben járó, csuklyát viselő, arctalan lények uruk, a halál istene által adott küldetéssel érkeztek földünkre: minden árnytündér kiirtásának szent céljával. Azonban hamar rá kellett ébredniük: az árnytündérek hatalma túl nagy, és már nem az ő erejükhöz fogható. Mivel küldetésük teljesítése nélkül Leah szolgái nem térhettek vissza a túlvilágra urukhoz, egyhangú életüket továbbra is az utukba sodródó kalandozólelkek likvidálásával mulatják.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 15., Kondor Béla
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Ellend
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Ellend

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (56)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)
HKK kérdés? (47109)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
A létező 10 fajta ÚN versenyformátumból ez csak kettőt érint érdemben a nemzeti miatt. Nem a versenyszervezőket és a helyi közösségeket kéne ezzel terhelni szerintem. Főleg úgy, hogy a versenykiírásoknál rendszeresen háborúba kell menni a honlappal, hogy tényleg az kerüljön ki, amit szeretnének a versenyszervezők.

De inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy Miklós és a tesztelők hogyan ítélik meg a közelgő céhpusztító lapok használhatóságát általában. A Konfabuláló iterátor kudarca óta nem tartok erre nagy reményeket.
Hogyha október végétől visszaengeditek a céheket, akkor az ellenlapoktól eltekintve elméletileg még játszhatóak maradhatnak a céhek, nem? Az ellenlapok puszta hírétől ennyire megijedni nem jó dolog.
Én a mardakorjaimat nem tékozolom el hirtelen felinudlásból egy ilyen egyszerűbb negyedéves szünidő miatt.

Amúgy meg egy olyan komprumiszum nem lenne jobb, hogy csak a nemzetire felkészülős versenyekről legyenek kitiltva a céhek most? Abban az esetben a kisebb versenyhelyszínek egyedibb versenyformátumain lehetne őket pörgetni továbbra is.
A céheket sajnálom, de megértem.
Az Animált csontváz nerfnek viszont nagyon örülök. Nevetséges volt, hogy egy token alsó hangon nyolcakat csapott.
Ahogyan én látom, az aktív játékosonak kb. a harmada szokta előbb-utóbb begyűjteni a teljes játékkészletet az összes kiegészítőből. Kiegészítőnként kb. 5-6 display kibontásával és sok cserélgetéssel ez összehozható. Ez egy nagyobb rajongói elkötelezettség, a többség nem is csinálja ezt.
Az a jellemzőbb inkább, hogy a jobb versenylapokból eltesz magának mindenki egy játékszettet, azokon felül pedig a játékosok kiválasztanak maguknak 1-2 olyan paklit, amikkel szeretnek játszani és azokhoz gyűjtik be a lapokat. Ez elsőre lehet, hogy nem hangzik egy nagy feladatnak, de ebbe is kell valamennyi pénzt és időt fektetni. Hosszú távon kiegészítőnként max. 2 display kibontásával egy stabil játékkészlet építhető fel úgy, hogyha sokat cserélgetsz.
De hogyha csak ismerkedni szeretnél a játékkal, akkor egy pénztárca barátabb megoldásnak tartom azt, hogy eleinte kezdő barátabb versenyekre járj el, ahol a többi játékos sem a full extrás paklikkal játszik és abba a környezetbe próbálj meg paklikat építeni. Ehhez jó cél lehet a teljes bronz és ezüst sorok begyűjtése néhány újabb kiegészítőből. De erre sincs feltétlenül szükség, hogyha a megtervezett olcsóbb paklidhoz a lapokat egyenként vásárolod meg vagy cserélgeted össze. A versenyekre aktívan járó játékosok szoktak segíteni a bronz és ezüst lapok beszerzésében előbb-utóbb; de van több olyan webshop, amik az olcsóbb lapokat is árulják darabonként. A Facebook csoportban is vannak eladó dolgok dögivel, de azok inkább a drágább dolgok szoktak lenni és tömeges rendelésre sem a legjobb az a felület.

Opció, mint a tenger.

A legjobb tanács, amit tudok adni az az, hogy versenyre járni jó móka és kezdeményezd bátran a cserélgetést.
Az új zén lapjainak a széle nagyon csúnyán össze van karmolva, de érdekes módon csak a gyakori lapokon. A ritkák széle nálam mind hibátlan volt.
Tudnátok mesélni egy kicsit arról, hogy ez a kiegészítő hogyan lett legyártva, hogyan lett becsomagolva és vajon miért pont a ritka lapok nem lettek összekaszabolva?
https://www.beholder.hu/blog/hkk_versenybeszamolo_2024_aprilis
A KF ikon tényleg működni fog a full art termiken?
Hogyha a zénes Elektrogömb token le lett nerfelve, akkor ez is legyen.
Köszi.
Visszanéztem és jól emlékeztem, hogy a tavaly novemberi talin résztvevő grafikusok ide nem voltak kiírva a hírekbe, csak fórum kommentben volt a frissítés. Valamint ezek a Találkozó hírek bugosak és nem jelennek meg a HKK fórumban valamiért. Valószínűleg ezért nem láttam akkor. Nem kerestem közvetlenül a hír alatt a kommentekben a frissítést. Most már fogom.
Köszönjüjk a hírt.
A rendezvényre ellátogató grafikusokról majd lehetne itt is frissítéseket kapni? Legutóbb csak a fészbúkra tettétek ki a neveket és ha tudtam volna, hogy melyik grafikusok mennek arra a Találkozóra, akkor én is elmentem volna dedikáltatni.
A Vörös patkány egy elég nagy anti-kombó a Polip porontyokkal. De ellopva amúgy is sok lényét megöli a paklinak. A pakli közelébe sem kéne engedni.
Vagy a követő rotáció már az új kiegészítővel meg is fog érkezni?
A behemótok napja a hordaparancsnok helyett egy Raia követő (új)-at használó 4 lapos kombó pakliba sokkal jobbnak néz ki. A gyűjtőből visszavétel 10 lény ÉP mellett nagyon erős. Ez a lap, Angyali segítség, Tündöklés, esetleg 1-2 Zansárkány és nagyon hamar össze fog jönni az a 20 lény ÉP. Nagy lényeket viszont nem engednék a közelébe.
Jónak hangzik ez a kétszínű lap szabály buff. Valóban csak emiatt nem játszottam sok lappal, amik jók lettek volna amúgy a paklikjaimba. A szűkülő lapkészletnek ez jót fog tenni.
Hmmm, ravasz nerf. Jópofa lap az a szigonypuska is, hogy hajóra lehet rakni, de lényre nem.
Elmanakh + Moa szigonypuska = végtelen
Terveztek egy újabb Alappaklit kiadni és elindult hozzá az ötletbörze? Ebben az esetben én több 2016-nál régebbi lapot is visszahoznék. Pl a Tudatkutatás egyszer már ki volt adva újra 2008-ban, de a mostani kalandozós pakli mellé jó lenne megint. Valamint a Thauglorendon is kellemes lenne változatlan formában újra kiadva. De sokan hiányolják a Kronomágikus homokóra (új) + Kummulatív szimmetria kombót is a játékból.

De úgy általában véve örülök a kezdeményezésnek, hogy jöjjenek vissza már kirotált lapok.
Az olyan lapoknál régen rá volt írva, hogy "különböző" célpontot kell választani.
A Cikázó villám (2023) lapnak választhatom kétszer ugyanazt a célpontot?
Legendák Viadala
1VP, Színtelen, Általános
Válassz egyet az alábbi ikonok közül:
Villám, tűz, hideg, legendás.
Amelyik játékos tud ilyen lapot mutatni a kezéből, annak nő hárommal a max. ÉP-je. Amelyik játékos nem tud ilyen lapot mutatni, annak csökken hárommal a max. ÉP-je.

(Páros és körjátékhoz tervezve.)
Amikor a lap szövegét felviszitek az adatbázisnak abba a részébe, amit csak a lapkereső motor lát, akkor a meglévő szöveg után új mondatba odaírjátok kis betűvel, hogy "[lény altípus]". Ez így nem működne? Tényleg kéne ebbe komoly programozási erőfeszítéseket tenni?
A fórumon felmerült még, hogy a mostaninál is több etnikum lapot adjunk ki egy-egy koncepcióhoz.

A legnagyobb űr a játékban jelenleg a szinte teljesen használhatatlan bronz lapkészlet minden kiegészítőben. Hogyha több bronz lapon (nem-lény lapokon is) szerepelne lény altípus, hogy tudjanak kombózni kötelékes lapokkal, az nagyban megkönnyítené ennek a problémának a megoldását. Jönne több használható lap minden kiegészítőben, ami a rotálást is segítené könnyebben megemészteni.
A gyngy versenyeket is sokban segítené ez. Jelenleg a gyngy meta nagyon sovány emiatt. Szívesebben játszanék gyngy játékot, hogyha a jelenlegi rotán belüli bronz lapkészletben majdnem minden lapon lenne lény altípus.
Valamint a Veszélyes faj verseny szabályát is ki kéne javítani, hogy a nem-lény lapokon ne csak ragozatlanul kelljen beszámítani a lény altípust. Vicc, hogy pl a Felhőkaszárnya nem számít angyalnak, hogyha már lemaradt róla az altípus.
Köszönöm mind a két választ. Tegnap Miskolcon a kódexben ezt nem találtuk sajnos, de ezek szerint jól ítélt a bírónk.
Ha egy KF ikonnal rendelkező lényt ledermesztenek, akkor arról leesnek a KF tárgyak? A Kódex nem pontosítja, hogy ez az ikon képesség-e vagy sem.

Valamint hogyha valaki be tudna futni a
47068. számú kérdésre, az nagyszerű lenne.
A Sir Rasolphius (2022) a bármilyen módon rá került erőjelzők hatására is képes nyerni vagy csak a saját képessége által kapott erőjelzőktől?
Mi a helyzet a Mágikus korbács által kapott +2/+2-es jelzőkkel? Azok kettőnek számítanak? Vagy számítanak akár egynek is?
köszi a válaszokat
Én ezt úgy értelmezném, hogy egyáltalán el sem kezdődik a színválasztási lehetőség, mert nem az ő morfjáról van szó.
Gábriel tudja használni egy Unikális morf képességét, ami az ellenfél kezében van? Az van rajta, hogy az "Unikális morffal megegyező színű" varázslatot keres, de a Gábriel az nem az Unikális morf, hanem Gábriel.
Valamint a morf szabályt csak a lap gazdája használhatja, úgyhogy azzal nem működik a dolog.
A páros versenyen erősebb lapok adták meg mindig is a formátum sava-borsát. Valóban drasztikusan rosszabb lett a gyengített páros formátum a korábbihoz képest.
Tényleg, azt elfelejtettem. Köszi.
Amúgy nem nagyon látom leírva sehol a honlapon, hogy mettől meddig tart az aktuális HSZ félév.
Az április 20-ai behós versenyt meg lehetne még várni a lista lezárásáig? Az egy héttel lenne az LV verseny előtt. Így csak három behós (nem bontott) versenyről lehetne HSZ pontot farmolni.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.