Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Óriások Földje?
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Nincs még egy olyan földteke, ahol annyi óriás mászkálna, mint Ghalla (tűz)viharos múltú tájain. Ez a kép is jól mutatja, milyen látvánnyal kell a kalandozóknak nap mint nap szembesülniük kóborlásaik során...
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 15., Kondor Béla
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Ellend

A lista folytatása...
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (56)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
igen. a trebor kalodaja modosito reakcio, tehat a lap mar a modositott modon jon letre. a forrasimmunitas csak a sikerrs letrejotte utan kezdene mukodni, de a kaloda miatt ez a kepessege mar letre sem jon.
 
Igen, Kódex 92.6.3 és kiegészítése alapján szerintem ez 2 képesség 1 mondatban, vagyis csak a reakciódrágítás részre vonatkozik a nerf.
 
Egy forrás immunis lapot meg lehet trebor kalodázni?
 
Sok olyan koveto van, ami reakciot dragito kepesseggel bir, de a reakciodragitasa egy mondatba van fogalmazva mas kepessegekkel. Ezek az egy mondatba fogalmazott kepessegek altalaban nem kapcsolodnak egymashoz, egyik sem feltetele a masiknak. A nerf kizarolag a reakciodragitasra vonatkozik. Szoval en azt gondolom, hogy a kepesseg tobbi resze mukodik. (Remlik h volt errol valami dontes, de nem talaltam meg.)

Persze el tudom fogadni azt is, hogy az egy mondatba fogalmazott kepessegeket pont az egyazon mondatba foglalas teszi egyetlen kepessegge. Ha ez igy van, es a nerf egyuttal a tobbi reszkepesseget is letiltja az elso korre... de akkor ez egy ujabb nerf, illetve az eddigi nerf erositese, szerintem, amire semmilyen indok nincs.
 
A 4 lapos Ganüid nagymester reakciódrágítása egy mondatba van írva a célzás drágítással. A kettő képesség egynek számít az új "követő reakció drágítás csak a 2. körtől működik" szabály miatt? Vagy ez még tudja drágítani a célzást az első körben is?
 
Köszönöm a választ!
 
Nem, nem számít annak.

http://kodex.hkk.hu/onl/#127
 
Az lenne a kérdésem, hogy az időleges hatás és a késleltetett hatás jelző egy lap kijátszásakor kijárszáskori képességnek szàmit- e?
 
Ok, köszi.
 
dornodon és leah lapod van játékban.
 
Bíbor mösze (új) + Hullaféreg (2022)
A kétszínű lapok számíthatnak egy teljesen új színnek, hogyha egy lap a játékban lévő X különböző színű lapra hivatkozik? Különböző színt ír.
A fenti két lap példájával mi történik, hogyha van egy Dornodon, egy Leah és egy Dornodon/Leah lapom játékban? Hányféle különböző képességet tudok választani a Bíbor möszének?
 
Értettem csak tovább vittem egy másik kérdésre a sztorit ami engem érdekelt.

Az király lenne Miklós. Hétvégén bele futottam, hogy a Yeti matróna semmit nem tudott a versenyen.
 
itt most a szó szerinti tokenekről volt szó (azaz a nagyképű lapokról), nem a "hkk szleng" szerinti tokenekről (ami minden előre kikészített lap)

legalábbis én így válaszoltam meg a kérdést, és ismerve az Estelle challenge-t, szerintem Zsolti is így értette a kérdést
 
Tókeneknél megengedtük, ezért a Jégdiszkosznál is megteheted. Majd szentelünk ennek a témának is egy szekciót a Kódexben, hogy hivatalos legyen ez.
 
Akkor ÚN Hatalom korlátozása versenyen be lehet kérni a jégdiszkoszt mint előre kikészített lapot?
Csak mert az UN változata ritka és így a formaton nem kérhető elméletileg.
 
januári behos előtt kérdeztem Miklóst, akkor azt mondta, hogy az gyakorinak számít
 
Jogos kérdés.Én bízok benne, hogy ha ilyenből van is fennakadás ha telón bemutatod, hogy ebből létezik gyakori verzió és ugyanazt tudja akkor csak nem lesz ebből gubanc.Ha mégis akkor azt a bírót/playert én a "főtéren" nyilvánosan bohócruhába körbevezettetném pórázon . Persze tudom hivatalos választ vársz,de én az ilyenektől mindig agyfaszt tudok kapni ezért nem tudtam komment nélkül hagyni.
 
Jogos kérdés.Én bízok benne, hogy ha ilyenből van is fennakadás ha telón bemutatod, hogy ebből létezik gyakori verzió és ugyanazt tudja akkor csak nem lesz ebből gubanc.Ha mégis akkor azt a bírót/playert én a "főtéren" nyilvánosan bohócruhába körbevezettetném pórázon . Persze tudom hivatalos választ vársz,de én az ilyenektől mindig agyfaszt tudok kapni ezért nem tudtam komment nélkül hagyni.
 
Azokat a zénes tokeneket, amiknek van gyakori verziójuk, lehet használni gyakoriként, vagy muszáj bemutatnom legalább 1 db-ot?
 
csatlakozom, jó lenne, ha ezek egységesen működnének
 
Támogatnám...
 
Ezen van terv amúgy változtatni vagy marad ez?
 
Arra van szabályunk, hogyha egy lap új verziója idézhető, akkor a korábbi kiadású is (81.2.3)

Az időpajzsra jelenleg nincs ilyen szabály, ilyen szempontból az új lélekrezó erősebb az ellen a pár lap ellen, aminek ilyen védelme van.
 
Szooooval, időpajzsos lapora tudok régi lelekrezoval hatni? Nyilván olyanra gondolok amivel nem lehet 2021 vagy régebbi lappal.
 
...keresése... de jah. Börtön mellé pl. nagyon adja magát.
 
Ok, akkor így lesz köszi.
Amúgy csak azért kezdtem el picsulni, mert a Huraggin taktikája káoszon szerintem még mindig jó lap és szeretném használni. 3 lap húzása gyakorlatilag.
 
A taktikával ugyanez a helyzet. Amit alap szövege leír, azt kell végrehajtani, és nem szabad tovább költeni, tovább gondolni a verset.
Ezek pakliban lévő lapok. Onnan játszhatom ki őket (ezért nem számítanak kézből kijátszásnak, de ugyanezért számítanak keresésnek). Ha elmozdításra kerülnek a felső három lap közül, akkor így jártam. Már nem tudom kijátszani őket. Pont.
 
Nagyon sok egyedi képességű lap van, ami felrúgja a szabályokat. Nem kell minden ilyen hatást szabályosítani, csak azokat, amelyek előfordulása megszaporodik, vagy általánossá válik, és a szabállyá merevítésük indokolt. Ez egy folyamat.

Gondolj csak a Dermesztés c. lapra. Mikor megjelent a Rúvel hegy kiegészítőben, ez egy egyedi mechanika volt. Most meg általánosan használt szabály vonatkozik a dermesztésjelzőre (így nem is kell leírni a lapon a működését, hiszen azt kiemeltük, és kodifokáltuk).

A "tedd félre" továbbra is egyedi mechanika, szórványosan fordul elő, és az Új Nemzedék készletben nincs ilyen lap (emlékezetem szerint). Emiatt nem valószínű, hogy szabálypontot fog kapni. A lap melletti faq sem túl valószínű, ezért eseti, bírói döntések szükségesek. Ehhez adtam támpontot lentebb.
 
Tehát a lapok működhetnek kivételként, rendhagyóan, ezen nem kell se fennakadni, se emiatt elbizonytalanodni.

Nem akarok szőrszálat hasogatni, de több lap is hivatkozik "félre tett" lapokra és a kódexben nincs semmi erről. Egy sima "kivételek" bejegyzésnél többet érdemelnének szerintem.
Valamint lejjebb leírtam, hogy a Huraggin taktikája nevű lappal továbbra is gondok vannak. Hogyha pakliból dobatással sem lehet piszkálni az általa kiválasztott lapokat, akkor az úgy tényleg nem jó. Kéne egy FAQ rá, hogy az is "félre teszi" a kiválasztott lapokat.
 
A "félretett" lapok kivételt képeznek.
- nem számítanak kézben, pakliban, gyűjtőben, Semmiben és asztalon lévő lapnak sem
- az előző pontból következik, hogy
-- nem lehet őket célozni, eldobatni (sem kézből, sem pakliból dobással)
-- mivel nem minősülnek kézben lévő lapnak, ezért normál módon nem lehet őket kijátszani, kizárólag azon a módon, ahogyan az őket félretetető lap meghatározza
-- szintén az első alappont miatt nem kerülnek a gyűjtőbe/Semmibe, kizárólag akkor, és úgy, ahogyan az őket félretetető lap meghatározza, illetve kijátszásukkal normál módon kerülnek játékba (és onnan a gyűjtőbe).

Általánosságban elmondható azokra a metódusokra, amelyek nem írhatók körül a játékszabályokkal, hogy kivételek, rendhagyó módon működnek. Ilyenkor saját szövegük és/vagy a Kiadó által melléjük tett magyarázat szerint kell őket használni.

Ilyen metódus még a kézből kézbe átvett lapok témaköre is, de lehetne még találni.

A lényeg, hogy:

1.4.2. Egyes lapok, illetve egyes laptípushoz vagy lap-altípushoz, esetleg lapok egy-egy csoportjához tartozó különös szabályok figyelmen kívül hagyhatják, megváltoztathatják vagy felülírhatják a játék alapszabályait és egyes részletszabályait, de továbbra sem mondhatnak ellent az alapelveknek.

Tehát a lapok működhetnek kivételként, rendhagyóan, ezen nem kell se fennakadni, se emiatt elbizonytalanodni.
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.