Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egwene az Amyrlin Trónon
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Ezen a képen Egwene-t láthatjuk, az ifjú amyrlint, aki épp Tar Valon alatt gyülekezik a köréje gyűlt aes sedaiokkal és az oldalukon álló hadsereggel. Az elhúzódó tárgyalások ellenére a fiatal, érett lány még mindig reménykedik a vértelen győzelemben.
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 15., Kondor Béla
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Ellend
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Ellend

A lista folytatása...
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (140)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (56)
Lapötletek (64978)
TF help (6657)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
"A dobatás az dobatás, teljesen mindegy, hogy az ellenfél hatása ezt kötelezővé teszi számodra, vagy csak lehetőséget ad rá. (Kódex 4.17.)"

Szerintem ez ugyanugy a szabaly kiterjesztese, "tovabb koltese a versnek", mint az, amit en mondtam. Deklaralni es kodifikalni kellene, mert amig ez nincs leirva igy, addig csak ez is csak velemeny, es mint ilyen, vita forrasa.

Nekem am nyolc, hogy melyik. Csak legyen egyertelmu.
 
Dobatáshoz kapcsolódó hatások:

"Ha bármilyen módon eldobod" - tényleg bármilyen módon, költségnek, forrástól, narancslapnak.

"Ha ellenfeled eldobatja" - ugyanaz, mint az első, de csak az ellenfél forrása vagy narancslapja, a sajátod nem.

"Dobató forrás" - csak varázslat és hatás (ilyen szempontból a narancslap képessége nem forrás).

Itt ugye a 2. pontról beszélünk.

A lapokat azért dobod el, mert ezt az ellenfél szabálylapja lehetővé teszi. Ez nem a saját lapod, saját hatásod, hanem az övé.
Dettó ugyanaz, mint a Korlátozásnál.

A különbség itt annyi, hogy nem kötelező dobnod. De ettől ez még ugyanúgy az ellenfél dobatása, mint a Korlátozásnál.

Áldozásnál teszünk különbséget "kényszerített" és "nem kényszerített" áldozás között. A dobatásnál nincs ilyen. A dobatás az dobatás, teljesen mindegy, hogy az ellenfél hatása ezt kötelezővé teszi számodra, vagy csak lehetőséget ad rá. (Kódex 4.17.)

Abban viszont igazad van Robi, hogy ha az eldobott lapot végül mégsem dobtam el, hanem játékba raktam (Őrjöngő és Kreatív) akkor a Válogatással húzni nem lehet, mivel a szövege szerint "ekkor annyival többet húzhat, mint amennyit dobott", ebben tévedtem, elnézést.
 
Nekem a Birtoklás jut eszembe. Ha vissza veszem a lapom úgy hogy az ellenfelem játszik vele, akkor az az ellenfelem leszedese? :P
 
Pontosan, abszolút nem az ellenfél dobatja el a lapodat ilyenkor, csupán lehetőséget ad, hogy ha akarod, eldobhasd, hogy húzzál.

(Egyébként még ha dobatás is lenne, akkor sem húzhatnál ilyenkor, mert nem történt konkrét dobás, erre van kódex pont is. De ez már csak hab a tortán.)
 
Hatalmas +1, ezek eddig így működtek és logikusan továbbra is így kéne
 
Szerintem a termik szovegeben a dobATas arra utal, hogy az ellenfel dobasra kenyszerit. Ha a dobas nem kotelezo, hanem egy lehetoseg, akkor azt dobataskent ertelmezni elegge meredek.
Az analogia az aldozas. Ha fel kell aldoznom egy lapom, akkor az ellenfel felaldoztatja egy lapom. Ha lehetoseget ad arra,hogy felaldozhatom egy lapom, akkor tortenik valami, azt kenyszeritett aldozaskent ertelmezni ugyanolyan meredek.
 
Sziasztok!

Ma merult fel a kerdes, ami lenyeges akar a jovo heti Nemzeti alakulasara is. Miklos, ma Phantomban Valogatas ellen side-oltal Orjongo remet es Tleikan enyeszvarazst, amiket elvalogatva elobbit egy izommal jatekba raktad, a varazsok pedig ram pakoltad a fuggo countereket, es lap is jart a Valogatas miatt.

A kerdes a kovetkezo: a Valogatas valoban ugy mukodik, mintha a szabalylapot jatszo jatekos az ellenfeletol lapot dobat, amikor o donti el, hogy elvalogatja a lapjait. Tehat a laphuzas koltsege a Valogatasra valo dobas. Ha igy van, akkor miert jar a laphuzas a remre, amikor lapdobas helyett jatekba kerul?
 
Ott pont nem kerestem, köszi.
 
50.4. A többféleképp kijátszható lapon lévő ősmágia, reakciódrágítás és kompenzáció érvényesül mindegyik kijátszási módnál, továbbá ha a lapnak van a saját idézési költségét befolyásoló képessége vagy magyarázata, azt mindegyik kijátszási módjánál figyelembe kell venni.
 
Pumk Lee megadja a varázslatként kijátszott kallereknek is a már rajtuk lévő kompenzációt?
A 75.7 szerint a köd lapok megtartják, de ez nem ködkeresés.
 
Értem. Köszönöm a válaszokat.
 
Jo kerdes. A bubaj hatasa: forras. Mivel megvaltoztatja az epp kijatszott lap mukodeset, ezert hat arra a lapra. Itt az a kerdes, hogy a bubaj kepessege automatikus vagy allandoan mukodo kepesseg-e? Az elobbire lehet reagalni, az utobbira nem.

A lap alatt ott a faq: sajnos a bubsj hatasa allando hatas, amire nem lehet reagalni. Ha arra gondolsz, hogy reagalsz arra, mikor a lap a sajat hatranya miatt a gyujtobe kerul, nos ez egy meg erdekesebb kerdes, de a megoldas egyszeru. A kor vege fazisban nem lehet lapot kijatszani. Ugyhogy sajnos a g. vedelmezo nem segit.
 
Ok, köszönöm a választ. A kijátszáskori képesség dolgot akkor tisztáztuk.
Viszont például egy Ganüid védelmezővel sem tudok megvédeni tőle egy darab lényemet, mert ez egy Hátrány-fajta hatás?
 
134.1. A lapok kijátszáskori képességei csakis egyszer, a sikeres kijátszásuk után jönnek létre.

Tehat a Gravitacio megcsufolasa hatasa NEM kijatszaskori kepesseg. A kijatszott lap pedig HATRANY-t kap, ami nem kepesseg. Ezen nem kene tovabb rugozni. A termikek letilto kepessegenek semmilyen hatasa nincs a bubajra.
 
Szia. Érdekes a lap megfogamazása, de szerintem egyértelműen 9-et. Az aktívat használod, és ott vizsgalod meg hogy hány kő van játékban. Üdv. István
 
Van 2db passzív és 1db aktív Pokolkő (97-es) az asztalon.
Számít a sebzésben a 2db passzív Pokolkő? Azaz 9-et, vagy 1-et sebez?
 
Sziasztok!

A 98-as dátumozású Járvány lappal kapcsolatosan lenne kérdésem.
Nekem kint van 1 Álomőrzők (98-as) lapom és 4db kék lapom.
Ahhoz, hogy a Járványt rámtegye, majd miután visszatettem és újra rámtegye nem kell elköltenie +5VP-t?
 
Nem azt adja a lapoknak, hogy kijátszásukkor rájuk kerül egy hátrány, ami örökre rajtuk marad? A rájuk kerülés az nem egy képesség, amit A gravitácó megcsúfolása ad?
 
Nem tűnik kijatszaskorinak.
 
A termikek a képességeket tiltják le. A bűbáj meg hátrányt ad a lapoknak. A hátrány nem képesség.
 
"kerül játékba"
Nem állandóan adja nekik.
 
Nem tűnik kijatszaskorinak.
 
A gravitáció megcsúfolása által adott hátrány az egy kijátszáskori képességnek számít?
A termikek letiltják?
 
pénteken írok majd erről.
 
Erre tényleg jó lenne mielőbb választ kapni. Ez a lap nem kis hatással van a metára. Színe egymaga játszottá tette a zöld színt.
 
Annyiban segítek, hogy anélkül is működik a deck, nem kell hozzá a Gyalázat. A kérdés továbbra is az, hogy nemzeti előtt vagy utánra várható a változtatás?
 
Arról van döntésetek, hogy Nemzeti előtt (ez esetben gondolom, igen hamar), vagy utána várható nerf?
 
Nem hinném, hogy le kéne húzzad a lapot csak mert a hálós iq paklidba már nem lesz jó!
Egyébként is 3 lappal teszteltük és működött egész sokáig. Most is úgy játsszuk és a lap bőven elég erős úgy is. Kicsit túlzásnak érzem amit kiírtál
Megjegyzem én még a kánterdrágítást is leszedném, ha ingyen jön (annyira rossz az a lap).
 
Esetleg három lapot nézve de nem csak kézből?
 
A gyalázat lemosása (2023): "legalább 2 lapot" -> "legalább 3 lapot".

Nemzetit legalább megvárjuk, vagy még most adjuk el a lapot, ami miatt megéri kieget venni?
 
  ... | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.